Vezi 8 fire de răspunsuri
    • Scortan
      1 octombrie 2018
      12 urează frunze verzi

      Tuia uscat

      Am plantat tuia anul trecut in aprilie si la doua luni au inceput sa se usuce mulți. Am dat cu funguran si zeama. Am mai repetat odată. Nu au scăpat. I-am scoas. Luna asta iar au inceput altii. Se deschid la culoare tot si apoi se usucă. Oare trebuia tratați? Pomisorul mic mai scapa? In vara l-am plantat.

      # 59662

      12 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      1 octombrie 2018

      Din poza atasata se poate observa doar o portiune uscata din planta. Daca toata planta este uscata, nu se mai poate face nimic. Va rugam sa atasati poze (de ansamblu) cu plantele afectate, sa ne spuneti daca ati observat: prezenta unor daunatori, cum au inceput sa se usuce plantele (de la baza spre varf, din interior spre exterior etc.), daca le-ati udat pe perioada verii, daca le-ati aplicat ingrasamant si spune-ti daca in momentul plantarii ati pastrat pamantul pe balotul de radacini si ati asigurat un drenaj corespunzator in groapa de plantare. Multumim

      # 59664
      0 urează frunze verzi
    • Cristian
      15 aprilie 2020

      Buna ziua. Am 5 tuia in aceasta situatie, altii nu sunt afectati deloc de pe alte laturi ale gradinii. La unii incep sa apara asemenea frunze. Cu ce as putea sa ii stropesc sau cum sa-i tratez? Ultima data cred ca i-am curatat de crengile bolnave acum o luna. Va multumesc anticipat!

      # 59665
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 aprilie 2020

      Buna ziua, din pacate, acestea par uscate intr-o proportie foarte mare, in fotografia numarul doi, pare ca este uscata in intregime. Daca doriti si considerati ca merita, in functie de starea acestora, eliminati toate partile uscate intrucat acestea nu isi vor mai reveni, si se poate aplica un fungicid precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), 25 g/10 l apa. Apoi, se poate administra un stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml). Se dizolva 30 ml/ 10 l apa si se aplica prin udare la radacina. Se pot efectua 2-3 tratamente la interval de 10-14 zile. Eventual, aplicati-l si la celelalte exemplare de tuia pe care le mai aveti.

      # 59670
      0 urează frunze verzi
    • Cristian
      15 aprilie 2020

      I-am curatat. au ramas verzi doar partile de jos. I-am mai stropit acum 2 saptamani cu amistar si in februarie cu zeama bordoleza dar nimic.
      Curzate si razormin credeti ca vor preveni uscarea celorlalte tufe sau sa incerc si altceva macar sa nu-i pierd pe toti. Am gasit la baza lor melci de iarba comuni. Ei pot fi cauza sau e o boala? Va multumesc anticipat si pentru promptitudine.

      # 59671
      2 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 aprilie 2020

      Melcii nu reprezinta o problema. Pe langa efectuarea tratamentelor, trebuie sa stiti ca este important sa afanati solul din jurul plantelor si sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire. Daca radacina nu este afectata, atunci va putea sustine partea aeriana si nu ar trebui sa aveti probleme. Razormin are rolul de a stimula inradacinarea, implicit si cresterea, iar Curzate Manox contine 3 substante active, printre care cupru si mancozeb, insa si o componenta sistemica. In ceea ce priveste celelalte tufe, nu se poate preciza cu exactitate, daca vor fi afectate sau nu, insa, daca nu sunt prezenti daunatori, udarea se realizeaza adecvat si nu au probleme la sistemul radicular, nu ar trebui sa prezinte simptome de uscare.

      # 59672
      0 urează frunze verzi
    • Bianca Elena Puiu
      30 aprilie 2022

      Bună seara,
      Am niște tuia care au 5 ani. In această primăvară au început sa se usuce f rău. Ce tratament mă îndrumați să le aplic? Precizez că au avut întotdeauna îngrășământ compo cu eliberare lentă , au fost tratați primăvara și toamna cu champ 77.

      # 124519
      0 urează frunze verzi
    • Cristina
      21 aprilie 2023

      Buna ziua, in ultimii doi ani am avut mari probleme cu tuia, au început sa se îngălbenească urmând ca apoi sa se usuce. I-am tratat anul trecut însă degeaba. Anul acesta am hotărât, la recomandarea firmei care se ocupa de întreținere, sa ii curățăm și sa ii tratam din nou. Am pierdut doi din ei, cei care erau mai mici. Problema este ca in urma procesului a rămas jumătate din coroana lor. Ma doare sufletul când ii văd atât de rariti. Întrebarea mea este dacă aceștia pot sa dea crenguțe noi și dacă acele goluri se vor umple in timp?Mentionez ca au fost tăiate vârfurile ei fiind foarte înalți înainte.

      # 160982
      1 urează frunze verzi
    • Alex
      7 iunie 2023

      Am plantat 3 tuia, acum 2 luni. 1 din ele, arata foarte bine și este verde, celelalte 2 însă incep sa se usuce.
      Nu am aplicat nici un fel de îngrășământ.
      Cum sa le ajut pe cele 2 sa nu se usuce de tot?

      # 170081
      1 urează frunze verzi
Vezi 8 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi