Gutui japonez si magnolie cu frunzele gaurite, roase, mancate
Buna seara,am probleme cu doi gutui japonezi si o magnolie.Le-am gasit frunzele conform poze atasate,adica mancate.Am plantat mai multe tipuri de plante,dar astea au problema asta.Am achizitionat de la dvs,gelul pentru melci,dar nu sunt sigur ,daca asta este problema.Le-am mai tratat cu ANM FUSEK,WUXAL BLUTENPRACHT si la plantare Manna spezial gartendunger si Manna baum,strauch,heckendunger.Frunzele magnoliei sunt la fel de ciopârtite ca ale gutuilui.Multumesc pentru ajutor,astept raspunsul dvs.Seara frumoasa!
Buna ziua. In lipsa unor imagini cu daunatorul, nu se poate preciza cu exactitate ce anume a determinat acest atac – este posibil sa fie vorba de atacul unor limacsi/melci (in cazul acesta ii puteti observa in special seara tarziu si dimineata devreme), al unor specii de gargarite (care rod de regula noaptea, prezenta lor nefiind astfel observata), al unor omizi sau a altor daunatori.
De moment, este indicata indepartarea regulata a frunzelor afectate si tinerea sub observatie a plantelor. In cazul in care observati prezenta melcilor/limacsilor (Limacsi - identificare si combatere), pentru combatere puteti avea in vedere un moluscocidul sub forma de gel, precum cel achizitionat de dvs. sau Gel Bio Plantella, 1 litru. In cazul in care observati prezenta unor gargarite, pentru combatere puteti avea in vedere efectuarea unor tratamente cu un insecticid precum Karate Zeon 50 CS, 2 ml (potrivit si in cazul atacului unor omizi), la intervale de 7-10 zile, conform instructiunilor de pe eticheta. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, in solutia de stropit poate fi adaugat un adjuvant precum Silwet Top, 3 ml, in doza de 1 ml/10 L apa cu insecticid. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii.
Deoarece materialele asezate la baza plantelor pastreaza umiditatea ridicata si constanta (inclusiv stratul erbaceu, stratul de pietris sau scoarta decorativa, etc.), se recomanda indepartarea stratului de scoarta decorativa de la baza plantelor, respectiv pastrarea unei portiuni de teren lipsite de vegetatie si constant afanate in jurul acestora. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la nivelul solului, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. In plus, avand in vedere plantarea recenta, puteti opta pentru administrarea prin udare la radacina a unui ingrasamant ce stimuleaza prinderea plantelor, intareste radacinile si asigura o crestere sanatoasa a plantelor, precum Recharge, 250 g sau Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru, conform instructiunilor din descrierea fiecarui produs in parte.
Mai multe informatii privind fertilizarea speciilor ornamentale puteti accesa la adresa Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali, iar detalii legate de ingrijirea acestor specii de plante se regasesc in articolele urmatoare: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire si Sfaturi, ingrijire, cultivare, Gutuiul japonez. Succesul plantarii va fi vizibil abia pe parcursul sezonului de vegetatie, iar evolutia pe viitor a plantelor din imaginile atasate nu se poate preciza cu exactitate.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.
✕
Filtrează
Alfabetic
Sortare
Discuție nouă
Despre Gutui japonez
Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞
Citește și participă la discuții despre Gutui japonez