Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Andreea
      17 mai 2022
      8 urează frunze verzi

      Gazon rulou care se usuca

      Buna ziua! Anul trecut ne-am pus in curte rulouri de gazon, iar anul acesta din pacate pe o anumita portiune unde banuim ca ar fi mai mult soare a inceput sa se usuce din el. In rest e destul de bogat, dar mai apar mici pete uscate la marginea ruloului. Fiind pus pe pat de nisip, nu stiu daca pot sa ma apuc sa’l scot pe cel uscat sa plantez altul. Un sfat va rog mult cu ce produse sa-l intretin si sa-l readuc la verdele lui frumos. O zi frumoasa!

      # 127404

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 mai 2022

      In general, instalarea unei astfel de afectiuni este favorizata de anumiti factori precum: umiditatea ridicata, persistenta la nivelul solului, solul compact care nu permite un drenaj corespunzator etc. Astfel, se recomanda eliminarea/curatarea portiunilor afectate si aplicarea de tratamente lunare cu un fungicid precum: AMN Promot, 500 g. Acesta este o solutie biologica pe baza de microorganisme din genul Trichoderma, conditionate sub forma de pulbere, ce colonizeaza solul si inhiba dezvoltarea patogenilor. Se aplica lunar, prin udare, in doza de 100 g/100 L apa, pentru o suprafata de 100 mp. Concomitent cu acest tratament, pentru sanatatea gazonului, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant biologic, cu rol in dezvoltarea sanatoasa a radacinilor si implicit, a plantelor: AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se aplica prin udare, in doza de 30 ml/10 litri de apa.
      Totusi, este important de mentionat si faptul ca la extremitati (gazonul aflat in imediata apropiere a pavelei/aleii), simptomele de uscare pot persista, mai ales in sezonul cald (unul dintre motive fiind si caldura emanata de acestea).

      # 127528
      0 urează frunze verzi
      • Mihailescu Andreea
        18 mai 2022

        Va multumesc mult de tot pt sfaturi! Sper sa reusim!

        # 127642
        2 urează frunze verzi
    • Andreea
      13 august 2023

      Buna ziua! Avem gazon rulouri, pus de aproximativ 3 ani. Anul acesta a inceput sa se ingalbeneasca si in anumite zone iese cu tot cu radacina. Imi puteti spune va rog ce anume trebuie facut ca sa il readucem la viata? Va multumesc!

      # 181206
      2 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi