Vezi 0 fire de răspunsuri
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   Știai că?
   8 urează frunze verzi

   Stiai ca, anumite specii de citrice pot tolera temperaturi negative?

   🍊 Citrus trifoliata – este un arbust originar din China si Coreea. Este cunoscut si sub numele de “portocala rezistenta”, “portocala amara japoneza” sau Poncirus trifoliata. Este un portaltoi valoros pentru alte specii citrice, fiind rezistent la CTV (un virus care ataca majoritatea citricelor). Florile acestuia sunt albe si au un miros inconfundabil, iar fructele sunt galbene, relativ mici si au un gust amarui. Fructele se pot consuma proaspete, pot fi transformate in marmelada sau pot fi folosite pentru a da o aroma unica preparatelor culinare. Acest arbust poate tolera temperaturi de pana la -26 °C.

    

   🍊 Citrus reticulata – este un arbust cunoscut in mod obisnuit sub numele de mandarin. Este originar din Asia de Sud-Est si Filipine. Numele de “mandarin” provine din limba mandarina, deoarece fructele acestui arbore erau candva exportate doar din China. El este de asemenea un arbust citric destul de rezistent la temperaturi scazute, ce poate tolera pana la -13 °C.

    

   🍊 Citrus japonica (Kumquat) – este un citric mic, cu frunze persistente, originar din Asia de Sud-Est. Este cultivat pentru fructele sale mici, ce pot fi consumate cu tot cu coaja. Gustul fructelor este unul dulce-acrisor, putin astringent. Este o planta rezistenta, usor de ingrijit si relativ rezistenta la boli si daunatori. Poate fi crescut atat ca planta decorativa de interior, cat si de exterior. Acest arbust poate tolera temperaturi de pana la -9 °C.

    

   In cazul in care temperaturile scad mai mult de atat in timpul iernii sau daca aveti un exemplar tanar/nou plantat, se recomanda implementarea unor strategii de protectie.

    

   🍊 Mai multe informatii despre ingrijirea citricelor puteti gasi in articolele noastre:

    

    

   🍊 Produse recomandate pentru ingrijirea citricelor: Ingrasamant Citrice Manna Zitrus, 1 kg , Citrus Fluid, 350 ml , Substrat Profesional Citrice, 20 litri .

    

    

   # 195628
 • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

  Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

Vezi 0 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Stiai ca
Stiai ca

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi