Musculita alba

Musculita Alba, specie intalnita frecvent pe toate continentele. In tara noastra este intalnita in conditiile de sera si camp. Adultul prezinta corpul alungit, alb-galbui, acoperit de o secretie ceroasa alba pulverulenta. Aripile sunt bine dezvoltate si cu nervatiune redusa.
 • Acest forum are 7 subiecte, 10 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 30 iunie 2015 la 14:28 de stefan voronca.
Vizualizare 7 subiecte - 1 la 7 (din 7 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Alexa
  17 august 2020
  am o gradina de plante decorative. de la inceputul verii am invazie de musculita pe 90% din ele. am facut stropiri cu maverik, mospilan, teppeki, talent, fastac, sanmite. toate au avut si siltim. stropiri la 7 zile, solutie pregatita doar cat aveam nevoiie in ziua respectiva, dozarea fiind cea recomandata in prospect. decis a fost apa de ploaie, la 2 zile dupa stropire era un nor de muste in jurul gradinii mele. dupa aproape 2 luni deja extenuata si cu jumate din flori in pragul mortii, am inceput sa stropesc la 3 zile. mereu alt insecticid, le roteam pe cat puteam. am dat cu erbicid in jurul casei, sa omor si orice balarie ar putea fi gazda inafara gradinii mele. asa dupa 3 saptamani, se redusese semnificativ numarul mustelor, abia mai erau cateva zburatacite. apoi am zis ok, hai sa reduc dozele, ca omor florile in ritmul asta. am revenit la stropire la 7 zile. invazia a revenit la fel de puternic ca la inceput. am inceput sa scot flori din gradina si sa le duc in casa, acolo vad ca rezista fara musca. deci, ce ar trebui sa mai fac? cu ce mai pot sa stropesc?
  0
  1
  grigore
  5 mai 2020
  grigore ma numesc.problema mea este musculita alba de sera.am un solariu de 60 mp.am avut-o anul trecut tot anul.acum a aparut din nou.doar cateva exemplare am acum .dar se inmulteste acum un an pe la august era plin solariul de aceasta insecta.am stropit acum un an cu tot ce se putea da. baie in interior baie in exterior,baie pe plante ,pe sol pe folie.sa enumar cateva insecticide:decis calipso fastac actara,mospilan karate tepeki talent,vertimec etc etc acum am dat deja 3 tratamente.in doua saptamani :movento,nisorun si vertimec niciun rezultat ce ma sfatuiti sa fac m-a exasperat.deci simt ca nu am ce-i mai face repet acum nu am multe exeplare
  0
  1
  stefan voronca
  10 iunie 2019
  Solutia Laser 240 SC nu este eficienta contra musculitei albe?
  0
  1
  Radu
  3 martie 2017
  Cum pot combate eficient la tomate si castraveti (de cca. 5 ani nu pot scapa de ea) musculita alba de solar. Apare si din pamant ? Foarte multe dintre florile rosiilor se usuca si cad in solar iar productia este extrem de mica.Nu se face polenizarea.Cum pot rezolva aceasta problrma?
  0
  1
  rodica
  13 decembrie 2015
  Am plante de apartament infestate cu musculita alba, cum sa scap de acest daunator?
  0
  1
  Zaharia Constantin
  26 iunie 2015
  Vreau un produs eficient contra musculitei albe. Au aparut cuiburi in special in vie
  0
  1
  barburisca
  30 aprilie 2015
  v-as ruga ajutorul in solar am tomate si ardei , de cativa ani numai scap de musculita alba. Am folosit insecticid confidor, mospilan, actara si aproape nimic am folosit si capcane.
  0
  4
Vizualizare 7 subiecte - 1 la 7 (din 7 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Insecte daunatoare
Musculita alba

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec