• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alexa
   17 august 2020

   gradina de plante decorative

   am o gradina de plante decorative. de la inceputul verii am invazie de musculita pe 90% din ele. am facut stropiri cu maverik, mospilan, teppeki, talent, fastac, sanmite. toate au avut si siltim. stropiri la 7 zile, solutie pregatita doar cat aveam nevoiie in ziua respectiva, dozarea fiind cea recomandata in prospect. decis a fost apa de ploaie, la 2 zile dupa stropire era un nor de muste in jurul gradinii mele.

   dupa aproape 2 luni deja extenuata si cu jumate din flori in pragul mortii, am inceput sa stropesc la 3 zile. mereu alt insecticid, le roteam pe cat puteam. am dat cu erbicid in jurul casei, sa omor si orice balarie ar putea fi gazda inafara gradinii mele.

   asa dupa 3 saptamani, se redusese semnificativ numarul mustelor, abia mai erau cateva zburatacite. apoi am zis ok, hai sa reduc dozele, ca omor florile in ritmul asta. am revenit la stropire la 7 zile.
   invazia a revenit la fel de puternic ca la inceput.

   am inceput sa scot flori din gradina si sa le duc in casa, acolo vad ca rezista fara musca. deci, ce ar trebui sa mai fac? cu ce mai pot sa stropesc?

   #79798 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   18 august 2020

   Buna ziua, musculita alba este un daunator mai dificil de combatut. Avand in vedere tratamentele efectuate, din catalogul nostru de produse, puteti opta pentru un insecticid precum Movento 100 SC (Movento 100 SC, 7.5 ml), in doza de 7,5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Puteti efectua doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru (Break Thru S 240, 2 ml), in doza de 2 ml/10 L apa.
   Este indicat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate.
   Pe viitor, este foarte important ca tratamentele sa fie efectuate in faza incipienta a atacului, cu produse specifice, respectand intervalul de timp dintre tratamente, pentru a nu conduce la aparitia formelor rezistente. De asemenea, in cazul in care exista vegetatie in apropierea plantelor sau exista vecini care se confrunta cu aceeasi problema si nu au aplicat nici un tratament, musculita alba poate reveni.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.