Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Irina I
      3 septembrie 2020
      13 urează frunze verzi

      eliminare musculite negre si musculite albe de pe legume

      Buna ziua,
      Am cultivat in balcon cateva fire de castraveti, rosii, capsuni, fragute si un afin.
      Ce produse as putea folosi pentru a scapa de musculitele albe (am atasat o poza, nu stiu daca le-am identificat bine) si negre care au aparut la plante sau in pamant, astfel incat sa fie compatibile cu toate culturile pe care le am. De asemenea, daca s-ar putea sa fie compatibile si cu cultura bio, avand in vedere ca produsele le consuma copiii. Va mai rog sa ma sfatuiti ce tratament sa aplic pamantului la desfiintarea acestor culturi si inainte de infiintarea unora noi, astfel incat sa nu mai apara tot felul de gazulite daunatoare. Pana acum nu am facut nici un astfel de tratament fitosanitar.
      Multumesc!

      # 72510

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 septembrie 2020

      Buna ziua, musculita alba (Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum) - identificare si combatere) este un daunator mai dificil de combatut. In acest moment, este indicata aplicarea unui insecticid de soc precum Sanmite 10 SC (https://www.botanistii.ro/insecticide-agro/nissan-chemical-insecticide-crop-sanmite-10-sc-15-ml.html), se dizolva 15 ml/10 L apa. Solutia se pulverizeaza pe ambele parti ale frunzelor, insistand pe partea inferioara, pentru ca are cea mai mare capacitate de absorbtie. Acesta este recomandat sa se aplice in cazul castravetilor, tomatelor si capsunului. Timpul de pauza, de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare este de 3 zile. Sanmite nu este potrivit pentru culturile bio. In catalogul nostru de produse nu avem un insecticid omologat pentru combaterea musculitei albe la celelalte culturi mentionate. Nu este indicat sa aplicati Sanmite si in cazul lor, deoarece nu prezinta omologare si astfel nu se poate preciza timpul de pauza. De asemenea, pentru a captura potentiali daunatori (musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unor capcane adezive precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte).
      Musculitele negre mentionate, apar de obicei din cauza umiditatii ridicate a substratului. De aceea, este indicat ca substratul sa se usuce usor intre doua udari. Pe viitor, este recomandat sa alegeti un substrat nou la infiintare, adecvat pentru acestea, precum si utilizarea capcanelor pentru a depista din timp prezenta daunatorilor.

      # 72512
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

musculita-alba-solutii-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Musculita alba

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi