Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Sara
      29 iunie 2022
      9 urează frunze verzi

      plante de interior – tratament impotriva musculitei negre

      Buna ziua,

      Ma numesc Sara.. Am in casa 60 de plante, diverse…de la ficusi, planta zz, pana la violeta de parma, avocado, filodendron, etc.. De ceva timp mai exact cam de o luna si ceva ma confrunt cu musculite negre …merg peste tot, zboara peste tot.. Am incercat un spray luat de la fitofarmacie dar nu au murit..Sunt foarte foarte multe si am observat ca stau mai mult pe pamant , in pamant..

      Ajutati-ma va rog sa scap de ele ca ne deranjeaza si noaptea prin somn ..

      Multumesc !!

      # 132961

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Sara
      29 iunie 2022

      Am incercat sa surprind o insecta sa fiu mai explicita

      # 132965
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        29 iunie 2022

        Buna ziua, musculitele respective par a fi fungus gnats, ce infesteaza cu precadere solul, dar si substratul din ghivece, containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea lor este favorizata si de umiditate ridicata, persistenta din substrat, o prima masura ce se poate aplica este este aceea de a acorda atentie atentie frecventei udarii, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, respectand totusi cerintele fata de umiditate ale fiecarei specii. Totodata, este indicata si inlocuirea primilor centimetrii de substrat (acestea se gasesesc de regula acolo), cu unul nou, proaspat (Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri). Avand in vedere ca gradul de infestare este ridicat, se recomanda efectuarea unui prim tratament cu un insecticid cu spectru larg de combatere: Mavrik 2 F, 5 ml . Acesta se dizolva in apa si se aplica prin pulverizare foliara, conform recomandarilor de pe eticheta.
        Ulterior, intrucat procesul de reducere a populatiei musculitelor negre poate fi de lunga durata, pentru a captura exemplarele ramase (si pentru a tine populatia sub control, ca sa nu mai reprezinte un factor de disconfort), este indicata utilizarea cu regularitate a unor capcane precum: Butterfly Guard, set 10 bucati.
        De asemenea, la 7-10 zile de la incheierea tratamentului cu Mavrik 2 F, 5 ml , puteti avea in vedere si utilizarea cu regularitate, a unui ingrasamant precum AMN BioVit, 1 litru, ce se aplica prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta. Pe langa faptul ca sporeste rezistenta plantelor la atacul agentilor patogeni, AMN BioVit, 1 litru tine si daunatorii la distanta datorita concentratiei mari de extract de usturoi.

        # 132979
        2 urează frunze verzi
        • Sara
          29 iunie 2022

          Va multumesc foarte mult pt raspuns !!! Am inlocuit vreo 3 cm de pamant din fiecare ghiveci deoarece eram disperata, nestiind de recomandarile Dvs cu produsele necesare. Le voi respecta intocmai !

          Sanatate si numai bine va dorim !

          # 132986
          5 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

musculita-alba-solutii-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Musculita alba

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi