Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Tatiana R
      27 aprilie 2020
      24 urează frunze verzi

      Zamioculcas – ingalbenire partiala frunze

      Buna ziua,
      Am planta de 9 ani, iar de cateva luni frunzele incep sa se ingalbeneasca partial. Udarea este 1 data la 2 saptamani asa am udat o intotdeauna. A inflorit recent.Are si 5 tine noi, insa am observat la pipaire pe tijele noi pe dosul frunzelor ca niste brobonele dure. Sunt foarte multe pt toate frunzele noi dintr o anumita latura, chiar si pe tulpina.
      Am inceput sa il ud la 1 saptamana, iar aseara i am pus la udare si ingrasamant de bonsai am zis sa il ajut.
      Nu stiu daca este udare insuficienta sau sa fie un daunator.

      Va multumesc tare mult,

      # 68638

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 aprilie 2020

      Buna ziua, ati observat prezenta vreunui daunator pe planta? Ingalbenirea frunzelor poate fi cauzata si de existenta unor carente. In acest caz, se poate aplica un ingrasamant de tipul Plant Treatment (Plant treatment Hauert, 500 ml), aplicat prin udare in doza 6 ml/ 5 l apa. Tratamentul se poate repeta la interval de aproximativ 2 luni intre aplicari.
      Pe parcursul perioadei de vegetatie se poate avea in vedere si administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plantele de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

      # 68643
      1 urează frunze verzi
    • Anton Robert
      11 august 2020

      Vad aici ca toate sfaturile despre problemele acestei plante se rezolva cu ingrasamant. Dar cauzele nu sunt clare, tocmai ce era mai important.

      # 68644
      6 urează frunze verzi
      • Mirela Tabacaru
        31 decembrie 2022

        Buna ziua. Am si eu aceeasi planta si aceleasi probleme . Frunzele se tot ingalbenesc si din mai pana in prezent am ajuns sa injumatatesc nr ul de tulpini,taindu le pe cele mult deteriorate , galbene si uscate. Udarea o fac la 3 saptamani( stiu ca nu i place umezeala , si ca stocheaza apa in rizom) .
        Eram curioasa cum a evolutat planta si daca ati reusit sa o salvati si cum.
        Multumesc! Un an nou cu plante verzi si fericite!

        # 148724
        10 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 august 2020

      Intr-adevar, pot fi cauze diferite care pot determina aparitia anumitor simptome. Insa, in lipsa daunatorilor sau a altor semne vizibile de boala, cel mai probabil simptomele respective sunt cauzate de o nutritie neadecvata, ceea ce inseamna ca pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei ar trebui acordata o atentie mai deosebita fertilizarii.

      # 68645
      10 urează frunze verzi
    • Alexandra Oana
      15 iulie 2023

      Buna ziua, sunt incepatoare in ale plantelor, si prima mea planta este ZZ, pe care am cumparat-o acum aproximativ jumatate de an si care imi doresc tare mult sa supravietuiasca si sa fie “fericita”. De cand am cumparat-o am avut batai de cap cu gasirea unui ghiveci corespunzator (m-ar ajuta o recomandare) si a unui pamant potrivit pentru ea. Am schimbat deja de doua ori ghiveciul si pamantul pentru ca mi s-a parut ca nu dreneaza bine apa.
      Acum pare ca sufera foarte puternic si ma bucur ca v-am gasit ca sa va cer ajutorul.
      De ce se usuca cum se vede in poza (presupun ca din cauza lipsei de apa) – pamantul actual este ceva pentru palmieri, cred ca o mare greseala.
      Din articol si celelalte cazuri si recomandari, am inteles ca ar fi potrivit pamantul recomandat pe site si un tratament de fertilizare.
      Daca aveti si alte recomandari specifice, as aprecia: cat de des trebuie udata? Cum verific acei 3-4cm de pamant uscat intre udari? Cum sa procedez cu apa care se aduna in tavita? Ce fel de ghiveci ar fi mai potrivit pentru ea? Dupa un tratament initial cu fertilizatori, care ar fi simptomele care mi-ar indica ca trebuie reluat tratamentul? Sau cat de des se face?
      Orice alte recomandari, tinand cont de starea ei si de faptul ca mi-as dori sa creasca in volum.
      Va multumesc anticipat! Si felicitari pentru ceea ce faceti, din ce am regasit pe site!

      # 176881
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        17 iulie 2023

        Buna ziua. Avand in vedere informatiile oferite si imaginea atasata, de moment, se recomanda indepartarea frunzelor afectate (cu pete) si efectuarea unui tratament preventiv cu un fungicid precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare pe frunze.
        Daca doriti sa o transplantati, puteti opta pentru un ghiveci suficient de incapator (pentru a nu stanjeni dezvoltarea radacinii), prevazut cu orificii pentru drenaj. Referitor la substrat, puteti avea in vedere un substrat special pentru plante verzi, precum: Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri. Imediat dupa transplantare, pentru a sprijini acomodarea plantei cu noile conditii si pentru a stimula inradacinarea, se recomanda administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, precum: AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 2 saptamani.
        Ulterior,dupa incheierea administrarii ingrasamantului AMN BonaVita, 500 ml, puteti incepe administrarea unui ingrasamant echilibrat, special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat prin udare, pe parcursul perioadei de vegetatie, conform recomandarilor de pe eticheta.
        Referitor la udare, aceasta trebuie sa se faca moderat, lasand primii cm de substrat sa se usuce intre udari (se poate verifica cu ajutorul degetului sau cu un betisor). Apa ramasa in tavita trebuie indepartata de fiecare data. Mai multe informatii referitoare la ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: Zamioculcas, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 177096
        0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Zamioculcas

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi