Zamioculcas

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 4 ani

 

Zamioculcas zamiifolia

Raspandire

Zamioculcas zamiifolia este o planta decorativa prin frunze, originara din Zanzibar. Planta nu are tulpina aparenta, petiolul frunzelor apare direct din radacina sub forma de bulb.
Frunzele sunt mici, ovale, groase, lucioase si certe, de culoare verde inchis, dispuse pe petioluri lungi. Au dimensiuni de 7-15 cm si sunt dispuse cate 6-8 de-a lungul petiolului.
Poate ajunge la o inaltime de 45-60 cm, mai rar pana la 90 cm.

Zamioculcas

Zamioculcas

Zamioculcas

Amplasare

Se aseaza in loc luminos, vara poate sta si in aer liber, dar nu in plin soare.

Ingrijire

Este o planta tropicala, care prefera lumina din abundenta, insa nu direct. Se dezvolta bine la temperaturi cuprinse intre 18-21º C, iarna temperatura sa nu scada sub10º C.
Prefera umiditarea aerului, iar apa cu care este udata sa fie fara calcar si la temperatura camerei. Intre doua udari se lasa pamantul sa se usuce, iar apa in exces din farfurie se indeparteaza. Pe perioada verii se poate stropi pe frunze.
Din primavara pana in tomna se administreaza ingrasamant in solutie din 2 in 2 saptamani, iar iarna o data pe luna.
Se transplanteaza o data la 2 ani, atunci cand radacinile nu mai au loc in ghiveci. Prefera un sol bogat, un amestec de turba si mranita.

Zamioculcas

Boli si daunatori

Este sensibila la paduchii testosi si la patarea bruna si neagra, antracnoza si alternarioza.

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor

18 comentarii la “Zamioculcas

  1. Am si eu planta de 3 saptamani am udat o de 2 ori si am observat azi pete pe tulpina,cu ce sa o tratez?Ce sa i fac?

  2. Dupa ce am transplantat floarea acum 1,5 ani nu a mai crescut dar nici nu s-a uscat,este verde dar stagneaza .Va rog ceva sfaturi.MULTUMESC!

  3. unde gasesc pamant special pentru aceasta floare? cunoasteti magazin sau vreun site? multumesc

  4. Planta a crescut mult si bogata. Tulpinile care sustin frunzele s-au incovoiat pana aproape de podea. Pe centrul ghiveciului sunt tulpini noi, tinere. Vreau s-o transplantez in alt ghiveci. E bun pamantul pentru cactusi sau trebuie altceva ?. Ce fac cu excesul de tulpini ?. Le raresc de la radacina sau pur si simplu le tai de la nivelul pamantului ?.

  5. Am o planta de cca 1 an de zile. Am luat- o cumva, “de mica”. I- a mers foarte bine, insa de doua luni, toate frunzele noi care apar, se usuca. Oare trebuie sa- I schimb ghiveciul????

  6. Am o planta de cca 1 an de zile. Am luat- o cumva, “de mica”. I- a mers foarte bine, insa de doua luni, toate frunzele noi care apar, se usuca. Oare trebuie sa- I schimb ghiveciul????

  7. Am cumparat doua plante. Una a ramas afara, pe balconul inchis, iar pe cealalta am adus-o in casa. La cea care a ramas afara am observat ca au aparut pe pamant, in ghiveci, niste minuscule vietati care se misca foarte rapid. Ce daunatori sunt si cum pot fi indepartati? Multumesc.

  8. Am cumparat doua plante. Una a ramas afara, pe balconul inchis, iar pe cealalta am adus-o in casa. La cea care a ramas afara am observat ca au aparut pe pamant, in ghiveci, niste minuscule vietati care se misca foarte rapid. Ce daunatori sunt si cum pot fi indepartati? Multumesc.

Alătură-te discuției:

*