Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Cristina
   5 martie 2024
   2 urează frunze verzi

   Zamioculcas, frunze ingalbenite si usor depreciate

   Bună ziua! Am acest ZZ de aproximativ 1 an(planta destul de mare, achiziționata într-un ghiveci de 19 cm) . La scurt timp după ce l-am adus acasă tulpinile au început sa se lase, nu au mai stat în sus ca atunci când l-am cumpărat, apoi a început sa se îngălbenească câte o frunza, sau chiar și câte o tulpină. Apoi, frunzele par a fi mancate de ceva dar nu am văzut vreo insecta pe frunze. Am transplant planta într-un ghiveci puțin mai mare acum scurt timp, și am rărit udarea la odată pe luna(înainte o udam cam de 2 ori pe luna). A fost ținută si într-un colt al camerei nu prea luminat în perioada de iarnă. Acum am repozitionat-o într-un loc mai luminos în speranța că își revine. As vrea sa știu ce as putea sa ii mai fac ca să își revină.

   # 211021

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   5 martie 2024

   Buna ziua. Pentru a va ajuta cu recomandari si sfaturi, va rugam sa ne oferiti mai mule detalii despre cresterea si intretinerea plantei: care sunt conditiile actuale de mediu (lumina-orientarea ferestrei, temperatura, umiditate), daca atunci cand udati, planta absoarbe apa rapid, daca substratul se usuca intre udari, daca in proximitatea plantei exista surse de caldura si daca ati efectuat tratamente sau fertilizari. Totodata, va rugam sa ne specificati daca detineti animale de companie (care ar fi putut leza frunzele plantei).
   Este important sa verificati cu atentie planta si sa ne comunicati daca observati simptome de afectiune (depuneri, pulberi, decolorari, puf alb, panze fine pe partea superioara si inferioara a frunzelor etc.) sau daunatori. In cazul in care observati simptome de afectiune/daunatori, va rugam sa atasati fotografii clare si relevante cu acestea/acestia.

   • Acest răspuns a fost modificat acum 4 luni, 3 săptămâni de către Tom Botanistul.
   # 211039
   0 urează frunze verzi
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   6 martie 2024

   In cazul de fata, deprecierea plantei poate avea la baza un complex de factori biotici si abiotici, precum: umiditate constanta si ridicata la nivelul substratului/radacinii, conditii de mediu neprielnice, posibil lipsa unor elemente nutritive de la nivelul substratului (lipsa fertilizarii adecvate) s.a. In ceea ce priveste ranile de pe frunze, cel mai probabil, acestea sunt de natura mecanica.
   Avand in vedere ca aceasta specie prezinta un rizom suculent, este important ca substratul in care este plantata sa prezinte caracteristici bune pentru drenare, din acest motiv este indicata transplantarea plantei intr-un substrat nou, precum Substrat Profesional Cactusi si Plante Suculente, 5 litri. Imediat dupa transplantare, se recomanda administrarea, prin udare, a unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml . Totodata, se recomanda indepartarea partilor afectate (deoarece acestea nu isi mai revin) si administrarea, pe tot parcursul perioadei de vegetatie, a unui ingrasamant precum, Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, prin udare, conform informatiilor de pe eticheta produsului. Acest ingrasamant asigura plantei nutrientii necesari pentru o dezvoltare armonioasa. Pe viitor este important ca udarea sa se realizeze doar dupa ce substratul este uscat in profunzime. Mai multe informatii despre ingrijirea acestei plante regasiti in articolul nostru din Comunitatea Botanistii: Zamioculcas, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 211147
   1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
aucuba-sfaturi-ingrijire-cultivare
Aucuba
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
Suculente
hibiscus-sfaturi-ingrijire
Hibiscus
Dracaena
thuja-sfaturi-ingrijire
Tuia
stejar-sfaturi-ingrijire
Stejar
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
Muscata
Cires
scapa-de-gandaci-de-bucatarie
Gandaci de bucatarie
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
platan-sfaturi-ingrijire
Platan
ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
Plante Ornamentale de Exterior
Mar
Kalanchoe
morcov-cultivare-ingrijire
Morcov

Discuție nouă despre

Despre Zamioculcas
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 86 discuții despre Zamioculcas

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi