Vezi 17 fire de răspunsuri
    • Alexandra
      28 aprilie 2020
      7 urează frunze verzi

      Strelitzia Nicolai – frunza cu urme maronii

      Buna!
      Am o strelitzia nicolai care a facut peste noapte acest strat maroniu pe frunza, ca si cum ar fi patata de zat de cafea. Cum as putea sa o salvez? Trebuie sa tai frunza respectiva? Am verificat si nu vad niciun daunator pe frunza
      Multumesc si astept cu mult interes recomandarile voastre!

      # 68870

      37 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 aprilie 2020

      Buna ziua, cel mai probabil planta este afectata de o ciuperca, iar punctele prafoase de pe frunze reprezinta fructificatiile acesteia. Astfel, se recomada eliminarea partilor afectate (pentru a diminua raspandirea ciupercii) si aplicarea unui fungicid precum Switch (Switch 62.5 WG, 10 g), 10 g/10 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 5-7 zile, pana cand nu se mai observa simptomele bolii. Solutia se prepara dupa doza recomandata, dizolvand cantitatea corespunzatoare de insecticid in volumul de apa dorit. Solutia obtinuta are o valabilitate de maxim 24 de ore, asadar nu se recomanda pastrarea acesteia pentru mai mult timp. Aplicarea se va face prin pulverizare pe frunze.

      # 68873
      0 urează frunze verzi
    • Alexandra
      29 aprilie 2020

      @Ela, multumesc! Momentan am Champ si Systane in casa. Unul e de contact, celalalt sistemic. Le pot folosi impreuna, sau e prea mult pentru planta? Recomanzi totusi sa comand Switch?

      # 68874
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 aprilie 2020

      Buna ziua, fungicidul Switch (Switch 62.5 WG, 10 g) combate un spectru mai larg de boli, comparativ cu fungicidele mentionate, de aceea ar fi mai indicat de aplicat in aceasta situatie.

      # 68875
      0 urează frunze verzi
    • Luciana S
      29 septembrie 2020

      Buna ziua, am de 4 zile 2 strelitzii reginae de 50 cm. Cand au venit aratau binisor, aveau doar petele acelea mici negre de la baza tulpinii. Le-am sters frunzele cu o carpa umeda si le-am pus bazele ghivecelor intr-un ligheam cy apa pentru 30 minute, cum mi-a recomansat producatorul, deoarece au stat 2-3 saotamani in cutia de transport (au venit din olansa). Azi am vazut ca frunzele s-au rasucit, iar la baza uneia dintre strelitzii a aparut o pata maro si pe ultima frunza data au aparut niste pete maronii. Puteti va rog sa ma ajurati sa le salvez? Am asteptat mult dupa ele si sunt florile mele preferate, de mult timp mi le doresc. Va multumesc!

      # 68876
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 septembrie 2020

      Buna ziua, Strelitzia prezinta simptome de stres survenit in urma transportului. In acest caz este recomandat sa aplicati un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele. La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, pentru a o ajuta sa treaca peste stresul suferit, este indicata administrarea unui biostimulator precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml. Se dizolva 20 ml Biplantol Vital NT in 1 litru apa pentru aplicare foliara (pulverizare pe frunze).
      In primavara se mai pot efectua doua-trei tratamente cu Biplantol Vital la interval de minim 14 zile intre ele. Pentru o dezvoltare corespunzaoare a plantei este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice.

      # 68881
      0 urează frunze verzi
    • Luciana S
      30 septembrie 2020

      Buna ziua, va multumesc pentru ajutor. Intretimp, mi se pare ca starea plantei s-a inrautatit. Am vorbit si cu cei de la bakker si mi-au spys sa-i schimb ghiveciul (e drept, ies 2 radacini prin orificii) si sa inlatur frunzele afectate, dar ma intreb care, ca toate par afectate. Punctele negre de la baza tulpinii sunt normale, sau este o boala? Puteti va rog sa ma ajutati cu dimensiunea noului ghiveci la planta de 50 cm, tipul de pamant potrivit si ce frunze sa inlatur? Pentru punctele negre din frunza care ar fi trebuit sa se deschida, e suficienta amistar, sau trebuie aplicat altceva? Mai poate fi salvata planta? Va multumesc!

      # 68882
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 septembrie 2020

      Buna ziua,
      Respectivele pete negre de la baza frunzelor ar putea fi simptomele unei usoare boli sau unui inceput de afectiune, probabil din cauza umiditatii, ori a substratului. Inainte de transplantare se recomanda eliminarea frunzelor puternic atacate, mai ales a celor ingalbenite.
      Pentru schimbarea ghiveciului, se poate folosi un substrat special pentru plante verzi (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri). Dupa transplantare, este recomandata aplicarea unui stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml), in doza 30 ml/ 10 l apa, prin udare la radacina. Se pot efectua doua-trei tratamente la interval de 10-14 zile. Acesta va ajuta plantele sa treaca peste perioada de stres.
      Este recomandat sa aplicati un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.
      Dupa aproximativ 10 zile de la tratamentul cu fungicid, se poate aplica Biplantol Vital, aplicat foliar prin pulverizare, in doza 20 ml/ 1 l apa. Din primavara se poate reveni cu Biplantol Vital aplicat foliar, repetand tratametul la aproximativ 14 zile in perioada de primavara-toamna.
      Mai multe informatii puteti gasi pe blogul nostru – Transplantarea plantelor decorative de interior.
      In timpul vegetatiei este indicat sa lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari (primii 3-4 cm) si este important sa nu lasati apa in tavita ghiveciului (verificati orificiile de scurgere sa nu fie obturate).
      Daca aveti posibilitatea, folositi apa de ploaie la udare sau daca utilizati apa de la robinet, lasati-o 24 ore intr-un vas deschis.

      # 68887
      0 urează frunze verzi
    • Luciana S
      6 octombrie 2020

      Buna seara, am transplantat planta si am gasit 2 urechelnite si 2 radacini putrezite pe care le-am indepartat. Am taiat si frunza care trebuia sa se deschida si am vazut ca in interior avea tija neagra. Este suficient sa o pulverizez cu amistar, sau trebuie sa-i mai aplic si alta tratament? Va multumesc pentru ajutor!

      # 68888
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 octombrie 2020

      Buna ziua, avand in vedere ca ati transplantat-o, pentru a o ajuta este indicata si aplicarea unui stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml), prin udare la radacina, se dizolva 3 ml/1 l apa. Se pot efectua 2-3 tratamente la interval de 10-14 zile.

      # 68893
      0 urează frunze verzi
    • Luciana S
      19 octombrie 2020

      Buna seara, aveam o strelitzia nicolai mare de la bakker de o luna, cu 3 rizomi. Acum 2 zile i-am schimbat pamantul si am observat ca radacinile sunt aproape putrezite, iar la unrizom am observat ca tulpina era pe jumatate (pe orizontala) neagra, parca taiata. Am taiat tuplina respectiva deoarece oricum o frunza avea varful mucegait si am pus-o in apa, iar bulbul in ghiveci, in speranta unei minuni. Azi am vazit ca s-a rupt cea mai mare frunza din ceilalti 2 rizomi (pose atasate). Intrebarea este, cum as putea sa nu pierd frunzele acealea mari rupte? Sa le pun in pamant, sau in apa? Se mai poate face ceva? Va multumesc!

      # 68894
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 octombrie 2020

      Buna ziua, printre metodele de inmultire specifice streliziei, nu se regaseste si inmultirea prin butasi. In cazul acestei plante, inmultirea se poate realiza usor prin divizarea tufei.

      # 68899
      0 urează frunze verzi
    • Luciana S
      19 octombrie 2020

      Buna ziua, sa inteleg ca degeana am pus frunzele in apa, ca le-am pierdut?

      # 68900
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 octombrie 2020

      Avand in vedere faptul ca planta nu poate fi inmultita prin butasi (fragmente de tulpina/frunze/radacini), frunzele respective nu vor emite radacini.

      # 68901
      0 urează frunze verzi
    • Luciana S
      12 noiembrie 2020

      Buna seara, am zis sa mai incerc cu o strelitzie dupa ce pe cealalta am pierdut-o. Am luat aseara aceasta strelitzie, iar azi am observat destule bobite negre pe ea, ca cele din imagine. Ce ar putea fi? In magazin nu le-am observat, desi am incercat sa ma uit cat mai atent la ea. Pe langa bobitele negre am mai observat una la fel de mica, portocalie (sper ca nu e trips). Deasemea, am vazut ca are cam 3 frunze care sunt zbarcite/creponate pe margine, dar nu am mai avut loc sa pun imaginea. Puteti sa-mi spuneti va rog daca trebuie tratata, cu ce si ce are planta? Este bolnava rau, sau se poate rezolva destul de repede (cateva tratamente)? Daca e grav probabil as putea s-o returnez, dar nu mi-as dori asa ceva, de ceva timp incerc sa am o strelitzie mare in casa). Va multumesc!

      # 68902
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        12 noiembrie 2020

        Buna ziua, simptomele prezente par a fi provocate de conditiile de depozitare, transport si de modificarea ambientului. Daca doriti, ii puteti elimina portiunile afectate, dupa care, puteti aplica un tratament de preventie, cu un fungicid precum Amistar, 10 ml, prin pulverizare foliara, in doza de 10 ml/10 L apa. Daca planta prezinta cresteri noi sanatoase, concomitent cu tratamentul foliar, puteti administra prin udare un ingrasamant precum Vital NT, 250 ml, pentru a stimula regenerarea si cresterea normala a plantei.

        # 68907
        0 urează frunze verzi
        • Luciana S
          12 noiembrie 2020

          Va multumesc mult, mi-ati inseninat ziua! E suficient daca ii aplic tratamentul preventiv o data, sau sa il aplic de doua ori? Va multumesc

          # 68908
          0 urează frunze verzi
          • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
            12 noiembrie 2020

            Avand in vedere starea generala a plantei, puteti efectua un singur tratament preventiv cu fungicid.

            # 68909
            0 urează frunze verzi
    • Luciana S
      28 decembrie 2020

      Buna seara, am urmat recomandarea dvs. si am stropit planta cu amistar, iar pana de curand nu am avut probleme. Am observat ca pe o frunza i-au aparut pete negre, iar in partea de jos a plantei sunt niste insecte mici, alb-galben pai, care par paienjeni foarte mici (aproape ca nu-i vezi cu ochiul liber). Ni sunt tripsi, deoarece sunt rotunde, nu lungi. Mai am probleme cu insectele astea pe o alta strelitzie mai mica, a carei frunze s-au ingalbenit si uscat. Cum asta e mare, chiar mi-ar parea rau sa pateasca ceva (e planta favorita). Am planta de la inceputul lunii noiembrie si am udat-o de 2 ori cu cantitati mici de apa plata sau demineralizata (cam 150 -200 ml), am crezut ca totul e ok, ca ii da frunza noua. Va rog sa-mi recomandati un tratament care sa poata fi aplicat pe mai multe soiuri de plante ( am banan, dieffenbachia, dracena, yucca, livistona, ficus, zz plant, beaucarnea, anthurium clarinervium, stromanthe triostar, monstera, philodendrons scandens, birkin white wave, silver, xanadu gold). Va multumesc!

      # 68910
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        28 decembrie 2020

        Buna ziua, planta din fotografiile atasate prezinta simptome de deshidratare, cel mai probabil din cauza cantitatii insuficiente de apa folosita la o udare. Trebuie mentionat faptul ca plantele nu absorb apa imediat dupa udare, ci mai intai, substratul trebuie sa se impregneze in totalitate. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid solul, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea completa a substratului. De asemenea, ca ingrasamant, atat pentru strelizia, cat si pentru celelalte plante de interior cu frunze verzi, este indicat unul precum Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen (Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml), administrat in mod regulat.

        # 68915
        0 urează frunze verzi
    • Miruna Sava
      13 aprilie 2021

      Buna ziua! Va scriu din motive de ingrijorare asupra plantei mele. Am cumparat-o de l ikea in februarie-martie. Nu mai tin minte exact daca avea acele frunze asa. La o luna am observat acea frunza cu uscaciunea pe mijloc. Nu am stiut ce sa fac si am mai amanat. Astazi am observat ca frunza (cea foarte mare) care sta langa aceasta maronie a inceput sa se increteasca acolo unde se ating. Am adaugat si doua poze de ansamblu ale plantei ca sa va arat ca este “all in all” sanatoasa, are o frunza noua in proces de desfacere ai alta care inca creste. Are lumina si foarte putin soare direct. Am urmarit frunzele care sunt atinse de soare si nu are nimic. Se simte bine in acest loc. De asemenea as mai adauga ca o ud la 3 zile cu o cana de apa de 300 ml. Va rog mult sa ma ajutati.

      # 85768
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        13 aprilie 2021

        Buna ziua. In general, brunificarea frunzelor este determinata de umiditatea atmosferica scazuta, precum si de udarea necorespunzatoare. Astfel, pentru a-i oferi un plus de umiditate, se recomanda pulverizarea periodica a frunzelor cu apa necalcaroasa, iar udarea trebuie sa se faca regulat, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan, nu umed, utilizand o cantitate suficienta de apa. De asemenea, este important sa verificati orificiile de scurgere a apei, sa nu fie obturate.
        In continuare, se recomanda indepartarea frunzelor afectate si efectuarea unui tratament preventiv cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
        La 10-12 zile dupa aplicarea tratamentului cu fungicid, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.
        Totodata, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Acesta se administreaza saptamanal, prin udare, in doza de 10 ml/1 litru de apa.

        # 85788
        1 urează frunze verzi
      • Rusu Roxana
        22 iunie 2021

        Buna ziua!
        Am si eu o strelitzia nicolai de o luna si jumatate cumparata din ikea , era singura care arata cel mai bine dintre toate dar avea frunzele uscate pe margine , toate frunzele au o linie uscata pe conturul lor.
        De cand am adus o acasa au inceput usor sa i se lase frunzele si sa faca pete maronii uscate pe frunze , unele frunze au inceput sa se usuce din varful frunzei , este un uscat crocant si de cateva zile 3 frunze au inceput sa se ingalbeneasca… ii pun apa la cateva zile cate o cana , erific mereu pamantul sa vad daca e umed si este mereu umed frunzele le pulverizez la cateva zile cu apa am si 2 3 frunze rasucite… lumina are dar nu directa ,soarele ajunge putin pe ea abia la apus in jur de o ora asa testul zilei nu e nici semi umbra dar nici lumina directa .
        Mi as dorii foarte mult sa o salvez imi place mult aceasta planta si ma intriateaza sa o vad ca moare pe zi ce trece
        V am atasat niste poze cu ea si daca imi puteti spune un tratament corespunzator sa o ajut sa si revine.
        Frunze nu a facut de cand am luat o, deci sigur sufera.
        Lumina de cateva saptamani a fost mai slaba pentru ca e foarte inorat afara si au fost multe ploi .
        Floarea are 1,50 cam asa si un ghiveci 25 cm latime .
        Ce pamant , tip de apa sa i pun si daca sa o mut intr un ghiveci mai mare si ce alt ceva imi mai recomandati , va multumesc
        Am atasat poze mai jos

        # 92823
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          22 iunie 2021

          Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: cum se realizeaza udarea si ce cantitate de apa utilizati la o udare? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Ati administrat vreun ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

          # 93021
          0 urează frunze verzi
          • Rusu Roxana
            23 iunie 2021

            Buna ziua!
            Nu am gasit nici un daunator dar am sa verific mai bine, udarea o fac la 4 zile si pun in jur de o cana de apa sa zic 300 400 ml ,
            Ghiveciul are orificii de drenaj insa recent am observat ca farfuria este sparta in care sta ghiveciul si apa se scurge din el .
            Acum nu stiu daca planta reuseste sa retina apa asa repede din ce pun sau pur si simplu trece prin pamant si se scurge prin farfurie si ea nu are timp sa retina.
            Ideea e ca verific pamantul la fiecare 2 zile si e mereu umed chiar daca farfurie e sparta si nu retine apa in ea.
            Am si cateva frunze rasucite si 3 frunze galbene si cateva care au o uscatura crocanta in varf sau pe marginea frunzei dar asa am cumparat o cu uscatura pe marginea frunzelor.
            Ingrasamant nu am pus pentru ca nu am gasit ceva pentru plante tropicale .
            Lumina nu e directa este ca in poza ,doar la apus prinde o ora 2 de lunina directa pe frunze daca eate soare afara .
            Ce ma sfatuiti sa fac
            Sa o mut? Ce ingrasamant sa i pun ? Si nu a facut nici o frunza noua de o aproape 2 luni de cand o am 🙁
            Va multumesc din suflet pt rasp
            Mai e nevoie sa atasez vre o poza?

            # 93147
            0 urează frunze verzi
            • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
              23 iunie 2021

              Din imaginile atasate, planta prezinta simptome de deshidratare, determinata de incapacitatea substratului de a retine apa. Trebuie mentionat faptul ca plantele nu absorb apa imediat dupa udare, ci mai intai, substratul trebuie sa se impregneze suficient. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid mranita, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului.
              In plus, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa, precum Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Acesta se administreaza saptamanal, prin udare, in doza de 10 ml/1 litru de apa.

              # 93161
              0 urează frunze verzi
              • Rusu Roxana
                24 iunie 2021

                Va multumesc mult pt sfat.
                Azi am luat planta sa o scufund in apa Si cand am mutat ghiveciul am ramas cu tulpina plantei in mana , doua din ele s au desfacut din radacina , si in interiorul lor era plin de gandacei mici albiciosi care si au facut o gaura in tulpina si mai parea putin mucegaita .
                Am arasat poze cu planta rupta mai jos.
                Mentionez faptul ca planta mereu a avut pamantul umed chiar daca apa nu ramanea in farfurie , ceea ce mi se pare ciudat ca ar putea fi deshidratata.
                Se mai poate face ceva cu cele 2 tulpini desfacute din radacina,deoarece planta are frunzele sanatoase chiar daca avea gandacei in tulpina?
                Sau sunt compromise?
                Va multumesc!

                # 93256
                0 urează frunze verzi
                • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
                  24 iunie 2021

                  Simptomele de deshidratare au aparut ca urmare a putrezirii radacinii, ce a determinat incapacitatea plantei de a mai absorbi apa. Deoarece Strelitzia nu se poate inmulti prin butasire, in acest moment planta nu mai poate fi salvata.

                  # 93263
                  0 urează frunze verzi
                  • Rusu Roxana
                    24 iunie 2021

                    Am inteles 🙁 am sa incer sa i salvez pe cei 2 ramasi in viata cu ce mi ati recomandat in mesajul anterior.
                    Am citit pe net ca pamantul se verifica cu degetul si daca este umed nu Se mai pune apa ca sa nu putrezesca radacina.
                    Ea a avut mereu pamantul umed , se poate deshidrata chiar si asa cu pamntul uned? Nu ar fi treb sa fie uscat pamantul daca era deshidratata ?
                    Va multumesc

                    # 93917
                    0 urează frunze verzi
                    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
                      24 iunie 2021

                      Din cauza umiditatii excesive care a determinat putrezirea radacinilor, alimentarea plantei cu apa a fost intrerupta. Astfel, simptomele de deshidratare s-au manifestat chiar daca substratul a fost mentinut umed.

                      # 93938
                      0 urează frunze verzi
                      • Rusu Roxana
                        24 iunie 2021

                        Daca imi cumpar o alta strelitzia pe viitor , cum pot avea grija de ea in mod corect fara a deshidrata planta sau sa nu i putrezeasca radacina?
                        Si cum pot evita pamantul sa nu ramana umed ?

                        # 93960
                        0 urează frunze verzi
                      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
                        24 iunie 2021

                        Asa cum este mentionat mai sus, se recomanda udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului. De asemenea, este indicat sa mentineti substratul reavan, nu umed.

                        # 93996
                        0 urează frunze verzi
                      • Rusu Roxana
                        24 iunie 2021

                        Si daca iau o alta strelitzia , o scufund in apa timp de 30 min la cateva zile ? Acesta este procesul ei de udare?
                        Sau o pot uda cu 400 ml de apa la 4 5 zile diferenta?

                        # 94024
                        0 urează frunze verzi
                      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
                        24 iunie 2021

                        Nu se poate preciza un interval de timp intre udari. Este important sa lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.

                        # 94028
                        0 urează frunze verzi
                      • Rusu Roxana
                        25 iunie 2021

                        Am inteles,
                        Cand pamntul se usuca am sa ud din nou.
                        400 ml de apa pentru o planta de 160 este ok?
                        Udatul prin scufundare se face mereu (o data pe saptamana) sau este ok si cel normal sa i torn apa?
                        Sau cel prin scufundare este doar in situatii de urgenta?
                        Imi place foarte mult planta aceasta si chiar imi doresc sa am grija de ea corespunzator.

                        # 94043
                        0 urează frunze verzi
                      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
                        25 iunie 2021

                        Este dificil de stabilit exact un volum de apa necesar, insa este important sa asigurati, mai degraba, o cantitate suficienta de apa (substratul sa fie complet saturat), la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des). Metoda de udare nu este una prestabilita, puteti opta atat pentru scufundarea ghiveciului, cat si pentru turnarea apei in ghiveci, in functie de posibilitati.

                        # 94380
                        0 urează frunze verzi
    • Andrei
      28 iunie 2023

      Buna ziua! Am cumparat de aproximativ 6 zile o Strelitzia Nicolai (h=90 cm) si ieri am observat niste pete maronii pe doua dintre frunze. Poate fi vorba de o boala fungica sau de la stresul generat de transport? Am scos planta intr-o zi pe balcon, insa momentan sta in casa la o ferestra mare cu fata spre nord. Planta a fost udata de doua ori de cand o am, iar apa se scurge din ghiveci. Pamantul e inca umed. Ce as putea face ca sa ii mearga cat mai bine plantei?

      Totodata as dori sa mut planta intr-un ghiveci Lechuza cu sistem de autoudare. Vreau sa va intreb daca sunt „compatibile” aceste tipuri de ghivece cu Strelitzia si in caz afirmativ, ce diametru al ghiveciului recomandati pentru aceasta planta? Mentionez ca momentan ghiveciul cu care a venit are un diametru de 20 cm.
      Va multumesc.

      # 174144
      0 urează frunze verzi
Vezi 17 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

strelitzia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Strelitzia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi