• Acest subiect are 3 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 9 mai 2023 la 10:09 de Doru.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Timofte Bogdan
      30 aprilie 2023
      5 urează frunze verzi

      Mesteacan cu frunze gaurite, roase, afectate de daunatori

      Buna ziua!
      Am plantat mesteacanul in cauza in primavara anului trecut.S-a prins foarte bine neavând probleme in timpul vegetatiei( am folosit o singură data la plantare Manna pentru inradacinare).
      Primavara aceasta dupa ce a infrunzit frunzele par a fi afectate de daunatori. L-am stropit de două ori la un interval de 7 zile cu Champ 77 20g. împreună cu un insecticid contra daunatorilor la recomandarea unui magazin de profil(nu mai rețin denumirea insecticidului).
      Ce mai pot face in continuare, boala inainteaza. Apar frunze noi care deocamdata nu sunt afectate.
      Mentionez ca în primavara aceasta am folosit din nou Manna. Precizez faptul ca l-a prins zapada(cu viscol) când a inceput sa înfrunzească.

      # 162316

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 mai 2023

      Buna ziua. Pe baza informatiilor oferite si a fotografiilor atasate nu se poate determina cu exactitate natura vatamarii, insa in cazul in care ati efectuat doua tratamente cu insecticid si fungicid, se recomanda pastrarea mesteacanului sub observatie o perioada de timp. Intrucat frunzele afectate nu isi vor recapata valoarea estetica, puteti avea in vedere indepartarea acestora. In cazul in care apar si alte simptome (ex. observati prezenta unor daunatori), va asteptam mesajul insotit de fotografii si detalii suplimentare (legat de conditiile de mediu specifice zonei in care va aflati, conditiile de ingrijire, respectiv informatii despre simptomele obsevate).
      Intre timp, se recomanda ingrijirea adecvata a mesteacanului, conform celor descrise in articolul nostru: Mesteacan, informatii si sfaturi de ingrijire. Fertilizarea adecvata a mestecenilor este de asemenea esentiala pentru asigurarea cresterii si dezvoltarii sanatoase, deoarece plantele viguroase care beneficiaza de conditii optime de mediu si de ingrijire sunt rareori afectate de boli sau daunatori (Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali). Pe langa ingrasamantul administrat la radacina, puteti avea in vedere aplicarea regulata a unui ingrasamant ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, sprijina rezistenta plantlor la boli si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, avand efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime, precum Terra-Sorb Foliar, 250 ml sau AMN Optiferrum, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produselor.

      # 162491
      0 urează frunze verzi
      • Timofte Bogdan
        7 mai 2023

        Buna ziua!
        Ciupirea frunzelor continua si la ceilalți 2 mesteceni care nu erau afectați. La privirea frunzelor in amănunt nu se observa niciun daunator. Zona in care ma aflu este in Nord-Vestul României in Botosani. Am aplicat Terra Sorb foliar acum 7 zile.

        # 163489
        1 urează frunze verzi
        • DoruCunoscător
          9 mai 2023

          Buna ziua, eu as elimina si as distruge toate frunzele afectate si as verifica cat mai des daca vad daunatori.. Sunt n daunatori care pot vatama frunzele oarecum asemanator cu ce se vede in poze. Poate rod doar noaptea sau poate in majoritatea timpului sunt inactivi, ascunsi sau foarte micuti. Oricum mesteacanul e rezistent de obicei, daca fertilizati si ingrijiti corespunzator sigur va trece cu brio peste aceasta perioada.

          # 163773
          0 urează frunze verzi
          Răspuns susținut de specialiști
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mesteacan-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mesteacan

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi