Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alina
   23 octombrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Liliac, frunze uscate si tari

   Buna ziua, un liliac mic, plantat prin mai, ajutat cu ingrasamant sa treaca de stresul plantarii, pe langa faptul ca arata la fel ca in mai, nu a dat nicio frunza noua sa dea semn de prindere – acum se prezinta cu frunzele tari si uscate. Ele par din ce in ce mai afectate. Avand in vedere ca vine si frigul – ce tratament as putea aplica si cum sa l protejez la iarna?
   Multumesc

   # 190211

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 octombrie 2023

   Buna ziua. Uscarea si caderea frunzelor speciilor de foioase este un proces normal in aceasta perioada. Mugurii liliacului par vigurosi si sanatosi. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, iar stratul de mulci sau folia pastreaza umiditatea constanta si blocheaza circulatia aerului la nivelul radacinilor, se recomanda indepartarea acesteia de la baza plantei. Ulterior, se recomanda afanarea usoara a solului din jurul liliacului si pastrarea unei portiuni de teren permanent afanat. In sezonul cald udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la nivelul solului, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata.
   In perioada in care ne aflam, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg (prin imprastiere in jurul plantelor, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare, conform instructiunilor din descrierea produsului). Acest ingrasamant are efect de sporire a rezistentei la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al plantelor. Se poate aplica la o gama larga de specii, inclusiv la gazon.
   In continuare, se recomanda respectarea conditiilor generale de ingrijire, detaliate in articolul nostru: Liliac, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 190235
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

liliac-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Liliac

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi