Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Imola
   5 aprilie 2024
   3 urează frunze verzi

   Liliac, liliacul nu infloreste

   Bună tuturor. Am un liliac frumos de aprox 7 ani. Pana acum a făcut flori frumoase parfumate în fiecare an. Anul acesta nu are boboci încă. Foarte multe frunze, insa am observat ca parca încep sa se încetează frunzele și pe câteva dintre ele am observat niște afide cred,mici și negre. Cum as putea sa îl ajut?

   # 217806

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   5 aprilie 2024

   Buna ziua. Pentru a va ajuta cu recomandari si sfaturi va rugam sa atasati fotografii clare cu daunatorii observati si sa specificati cand si daca ati efectuat taieri la aceasta specie sau fertilizari.

   # 217831
   0 urează frunze verzi
   • Imola
    5 aprilie 2024

    Bună ziua. Tăierile au fost efectuate în luna februarie, când s-au făcut și pentru cires. Fertilizare s-a făcut cu Greenman Agro ( un fertilizant din Ungaria,pe baza de microorganisme vii) de 2 ori pana acum, pulverizat direct pe Liliac, prima data chiar înainte sa apară frunzele.

    # 217837
    1 urează frunze verzi
    • Tom BotanistulSPECIALIST
     5 aprilie 2024

     Deprecierea usoara a frunzelor a putut fi cauzata de unul sau mai multi factori, precum: variatii mari ale temperaturilor, umiditate ridicata in sol, un dezechilibru al nutrientilor din sol, atac al unor daunatori (acarieni sau afide) etc. In acest caz, pentru siguranta se poate efectua un tratament cu un insecticid precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml / 10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum: Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Pentru a asigura plantei necesarul de nutrienti si pentru a o revitaliza, este indicat sa administrati un ingrasamant precum AMN Powerfertiliser, 500 ml sau AMN Nordalge, 500 ml, prin udare, conform instructiunilor de pe eticheta produsului ales.
     In ceea ce priveste lipsa florilor, cel mai probabil, aceasta a fost cauzata de taierile efectuate inainte de inflorit. Este important de stiut ca taierile (la speciile care infloresc primavara devreme) se efectueaza dupa trecerea florilor. Mai multe informatii cu privire la cresterea si intretinerea acestei specii regasiti in articolul nostru din Comunitatea Botanistii: Liliac, informatii si sfaturi de ingrijire.

     # 217847
     0 urează frunze verzi
     • Imola
      5 aprilie 2024

      Mulțumesc pentru răspuns. În acest caz, dacă nu mai apar flori anul acesta, tăierea se va face în vara, ma gândesc. Este posibil în acest caz ca la anul sa apară flori din nou? Sau am distrus planta 😞

      # 217871
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
       8 aprilie 2024

       In cazul de fata este indicat ca in vara sa se efectueze doar taieri usoare (sa se elimine doar ramurile depreciate sau ramurile care cresc in interior). Pe viitor, este important ca dupa inflorire sa eliminati florile uscate si sa efectuati doar taieri usoare.
       Avand in vedere ca formarea mugurilor floriferi depinde de mai multi factori interni si externi (ex:procesele fiziologice ale plantei, conditiile climatice, elementele nutritive din sol, conditiile de ingrijire etc.), nu se poate stabili cu exactitate daca anul urmator exemplarul o sa infloreasca.

       # 218013
       0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
Gazon - peluze
Suculente
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
Leandru
busuioc-cultivare-ingrijire
Busuioc
liliac-sfaturi-ingrijire
Liliac
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Buruieni Dicotiledonate
iasolie-lamaita-flori-albe
Iasomie (Lamaita)
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
arbusti cultura
Arbusti Fructiferi
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia
Cires
samburoase-semintoase
Samburoase si Semintoase
Mar
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri

Discuție nouă despre

liliac-sfaturi-ingrijire
Despre Liliac
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 36 discuții despre Liliac

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi