Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Marina Pohilenco
      17 septembrie 2020
      4 urează frunze verzi

      hortensie si acarieni

      Buna ziua, atasez poze la hortensia afectata, care ar fi cauza si cum o pot trata!
      Multumesc

      # 69200

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 septembrie 2020

      Buna ziua, in imaginile atasate se observa un atac de acarieni. In acest caz, se pot efectua tratamente cu Sanmite (Sanmite 10 SC, 15 ml), aplicat prin pulverizare in doza 15 ml/ 10 l apa sau Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g), aplicat prin pulverizare in doza 8 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a doua tratamente la interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. Mai exact, primul tratament se va efectua cu Sanmite, iar dupa 5-7 zile se va aplica Nissorun.
      La 10-12 zile dupa efectuarea tuturor tratamentelor, pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se poate avea in vedere utilizarea unui produs precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml).Se dizolva 20 ml Biplantol Vital NT in 1 litru apa pentru aplicare foliara (pulverizare pe frunze).
      De asemenea, este important de mentionat ca hortensiile plante se devolta bine la umbra si semi-umbra. Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantelor, este indicat sa aveti in vedere acest aspect.
      Mai multe informatii despre hortensie puteti gasi pe blogul nostru: Hortensia, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 69205
      1 urează frunze verzi
    • Ana L.
      4 martie 2021

      Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Am primit acu cateva zile o hortensie in ghiveci. O tin in casa, sta langa un geam dar nu bate direct soarele pe ea in nici un moment al zilei. Udarea o fac cu un pulverizator/spray clasic, direct pe frunze si flori si dupa si pe pământ.
      Problema e ca mi se pare ca este cam obosita si parca curg efectiv frunzele si florile. Temperatura in casa e mereu cam de 20-22 grade. Pământul este cel in care am primit o. Inca nu am schimbat ghiveciul. Va atașez poze mai jos

      # 83270
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 martie 2021

      Buna ziua, in urma informatiilor si fotografiilor trimise, hortensia prezinta simptome de deshidratare, determinata de udarea necorespunzatoare. Trebuie mentionat faptul ca hortensiile (precum majoritatea speciilor ornamentale) trebuie udate direct pe sol, folosind volume considerabile de apa, iar substratul trebuie sa se impregneze suficient. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid mranita, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului. De asemenea, pentru a stimula cresterea sanatoasa a plantei si inflorirea abundenta, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant specific: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml.

      # 83286
      0 urează frunze verzi
    • Mihaela
      27 mai 2021

      Buna ziua! Atasez poze cu hortensia afectata, puteti sa-mi spuneti care ar fi cauza si cum se poate trata? Multumesc!

      # 89757
      0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hortensia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hortensia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi