Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Catalina
      12 noiembrie 2023
      1 urează frunze verzi

      Hortensia, Hortensia translpantata dintr un ghiveci mare in gradina are aceste pete.

      Planta a fost mutata in primavara in gradina. Locul are soare pe toata durata zilei, foarte putin umbra. Nu am udat o zilnic. Au aparut ceva pete roscate, apoi s au facut maronii. A avut o inflorire slaba. Nici frunzele nu au crescut foarte mult. Pe vara au fost mai mari. M-am gandit ca e dr la stresul mutarii. Pe vara, am dat cu ceva pt.insecte, mopsilan si cu ceva fertilizant. Ce pot sa-i fac? Nu stiu la ce boala se incadreaza si cum s-o tratez. Multumesc!

      # 192737

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      13 noiembrie 2023

      Buna ziua! Simptomele sunt similare cu cele provocate de un stres fiziologic: radiatii solare puternice in corelatie cu temperaturile ridicate si vantul uscat, fenomen ce poarta numele de „leaf scorch”. Este bine se stiut ca hortensia prefera amplasarea la semiumbra, nu intr-o zona insorita.
      Partile vegetative depreciate pot fi indepartate prin taiere, cu instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (ex. Foarfeca Floristic Pruner).
      In plus, se recomanda indepartarea stratului de scoarta decorativa/pietrelor decorative (respectiv a foliei, daca este cazul) de la baza hortensiilor, deoarece materialele asezate la baza plantelor pastreaza umiditatea ridicata si constanta la nivelul solului, astfel creand un mediu propice pentru instalarea si propagarea agentilor fitopatogeni. Pe viitor, este indicata pastrarea unei portiuni de teren permanent afanat in jurul hortensiilor. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a pamantului.
      Din primavara, puteti avea in vedere aplicarea unor ingrasaminte precum: AMN BonaVita, 500 ml (ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres – se administreaza prin udare) si Ingrasamant Hortensia Blue Wuxal Hortensiendünger, 1 litru (un ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii de plante – se aplica prin pulverizare foliara).
      Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii de plante se regasesc in articolul nostru: Hortensia, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 192809
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hortensia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hortensia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi