Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Magda
      26 septembrie 2023
      2 urează frunze verzi

      Hibiscus, Puncte negre pe frunze

      Buna ziua,

      Am doi hibiscusi care au problema ce se poate observa in poza atasata.
      La inceput doar unul avea niste puncte mici si negre pe frunze, care ulterior se transformau in pete galbene, apoi toata frunza se ingalbenea.
      Acum si cel de langa el are aceasta problema, doar ca amandoi sunt mult mai grav decat inainte. Mentionez ca inca de cand am observat problema am cautat o solutie. Pe site la dvs am citit sugestii si raspunsuri oferite unor persoane cu probleme similare. Si am comandat de la dvs Melody Compact si Infinito. Am facut tratament alternativ cu cele doua, la interval de 8-10 zile iar situatia se prezinta chiar mai grav.
      Va rog sa imi spuneti ce mai pot face astfel incat sa ii salvez. Completez faptul ca sunt plasati intr-un loc cu lumina, si pun apa putina, doar dupa ce ma asigur ca pamantul de la suprafata este uscat.
      Va multumesc si astept rapsunsul dvs!

      # 186070

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Magda
      26 septembrie 2023

      Vreau sa completez cu o precizare: punctele albe care se vad in poza, pe frunza, nu sunt afide sau alte insecte, ci sunt urme de la stropirea cu tratamentul aplicat.

      # 186075
      0 urează frunze verzi
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      26 septembrie 2023

      Buna ziua, va rugam sa ne oferiti mai multe fotografii cu plantele per ansamblu, dar si fotografii focalizate pe frunzele care prezinta aceste simptome (inlusiv pe partea superioara a frunzei, fara ca aceasta sa fie indepartata de pe planta), pentru a ne ajuta sa stabilim cauza. Sa ne precizati cand ati efectuat tratamenele (dimineata, la pranz, seara), ce doza ati utilizat si cum ati procedat. Ne-ar fi de ajutor si cateva detalii legate de substrat si fertilizantii utilizati (daca este cazul).

      # 186078
      0 urează frunze verzi
      • Magda
        26 septembrie 2023

        Va multumesc mult pentru raspunsul promt! Atasez mai multe poze (primele 3 sunt la un hibiscus si ultima de la celalalt care arata mai bine, e afectat recent).
        Cred ca tratamentele le-am facut dupa-amiaza. Plantele sunt tinute in camera, iar dupa tratament sigur nu le-am pus imediat in lumina directa sau la expunerea razelor de soare.
        In ceea ce priveste doza de tratament, stiu ca am respectat indicatiile produdului de pe site-ul dvs. Nu mai retin exact acum cantitatea, dar am incercat sa calculez si sa masor exact pentru o solutie pregatita de 500 ml apa.
        Despre substrat nu am cunostinte, plantele se gasesc exact in ghiveciul si cu pamantul/ingrasamantul cu care au fost achizitionate (aveau niste bobite albe, probabil fertilizant). M-am mai gandit la un detaliu care poate v-ar ajuta: plantele au fost achizitionate si aduse din Grecia (transport cu masina), acum 2 luni. Ele erau foarte sanatoase, la transport au rezistat foarte bine; problema a aparut ulterior, la mine acasa.

        Va multumesc si va rog mult sa ma ajutati sa le salvez!

        # 186086
        0 urează frunze verzi
        • Tom BotanistulSPECIALIST
          27 septembrie 2023

          Buna ziua, deprecierea frunzelor, a fost determinata, cel mai probabil, de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire, dar si de factori abiotici (posibil udare necorespunzatoare, curenti de aer, fluctuatii de temperatura, dimensiunea ghiveciului, substrat necorespunzator, schimbarea conditiilor de ingrijire, etc). In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire. Referitor la petele aparute pe frunze, aceste simptome pot aparea din cauza conditiilor climatice si a temperaturilor variabile, posibil si aparitia unei boli fungice. Se recomanda indepartarea frunzelor afectate si aplicarea prin pulverizare a unui fungicid sistemic cum este produsul Amistar, 10 ml, doza fiind de 10 ml la 10 l apa ( pulverizarea se va face fin pe intreaga planta, tulpina si frunze, atat pe partea superioara a frunzelor cat si pe partea inferioara a acestora). Pentru a depasi perioada de stres, se recomanda utilizarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele mentionate se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

          • Acest răspuns a fost modificat acum 7 luni, 3 săptămâni de către Tom Botanistul.
          # 186150
          0 urează frunze verzi
          • Magda
            27 septembrie 2023

            Va multumesc mult pentru raspuns si pentru sfaturile oferite! Voi urma recomandarile dvs. In cazul in care problema persista, revin catre dvs cu detalii. O zi minunata!

            # 186158
            1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hibiscus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi