Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Magda
   26 septembrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Hibiscus, Puncte negre pe frunze

   Buna ziua,

   Am doi hibiscusi care au problema ce se poate observa in poza atasata.
   La inceput doar unul avea niste puncte mici si negre pe frunze, care ulterior se transformau in pete galbene, apoi toata frunza se ingalbenea.
   Acum si cel de langa el are aceasta problema, doar ca amandoi sunt mult mai grav decat inainte. Mentionez ca inca de cand am observat problema am cautat o solutie. Pe site la dvs am citit sugestii si raspunsuri oferite unor persoane cu probleme similare. Si am comandat de la dvs Melody Compact si Infinito. Am facut tratament alternativ cu cele doua, la interval de 8-10 zile iar situatia se prezinta chiar mai grav.
   Va rog sa imi spuneti ce mai pot face astfel incat sa ii salvez. Completez faptul ca sunt plasati intr-un loc cu lumina, si pun apa putina, doar dupa ce ma asigur ca pamantul de la suprafata este uscat.
   Va multumesc si astept rapsunsul dvs!

   # 186070

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Magda
   26 septembrie 2023

   Vreau sa completez cu o precizare: punctele albe care se vad in poza, pe frunza, nu sunt afide sau alte insecte, ci sunt urme de la stropirea cu tratamentul aplicat.

   # 186075
   0 urează frunze verzi
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   26 septembrie 2023

   Buna ziua, va rugam sa ne oferiti mai multe fotografii cu plantele per ansamblu, dar si fotografii focalizate pe frunzele care prezinta aceste simptome (inlusiv pe partea superioara a frunzei, fara ca aceasta sa fie indepartata de pe planta), pentru a ne ajuta sa stabilim cauza. Sa ne precizati cand ati efectuat tratamenele (dimineata, la pranz, seara), ce doza ati utilizat si cum ati procedat. Ne-ar fi de ajutor si cateva detalii legate de substrat si fertilizantii utilizati (daca este cazul).

   # 186078
   0 urează frunze verzi
   • Magda
    26 septembrie 2023

    Va multumesc mult pentru raspunsul promt! Atasez mai multe poze (primele 3 sunt la un hibiscus si ultima de la celalalt care arata mai bine, e afectat recent).
    Cred ca tratamentele le-am facut dupa-amiaza. Plantele sunt tinute in camera, iar dupa tratament sigur nu le-am pus imediat in lumina directa sau la expunerea razelor de soare.
    In ceea ce priveste doza de tratament, stiu ca am respectat indicatiile produdului de pe site-ul dvs. Nu mai retin exact acum cantitatea, dar am incercat sa calculez si sa masor exact pentru o solutie pregatita de 500 ml apa.
    Despre substrat nu am cunostinte, plantele se gasesc exact in ghiveciul si cu pamantul/ingrasamantul cu care au fost achizitionate (aveau niste bobite albe, probabil fertilizant). M-am mai gandit la un detaliu care poate v-ar ajuta: plantele au fost achizitionate si aduse din Grecia (transport cu masina), acum 2 luni. Ele erau foarte sanatoase, la transport au rezistat foarte bine; problema a aparut ulterior, la mine acasa.

    Va multumesc si va rog mult sa ma ajutati sa le salvez!

    # 186086
    0 urează frunze verzi
    • Tom BotanistulSPECIALIST
     27 septembrie 2023

     Buna ziua, deprecierea frunzelor, a fost determinata, cel mai probabil, de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire, dar si de factori abiotici (posibil udare necorespunzatoare, curenti de aer, fluctuatii de temperatura, dimensiunea ghiveciului, substrat necorespunzator, schimbarea conditiilor de ingrijire, etc). In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire. Referitor la petele aparute pe frunze, aceste simptome pot aparea din cauza conditiilor climatice si a temperaturilor variabile, posibil si aparitia unei boli fungice. Se recomanda indepartarea frunzelor afectate si aplicarea prin pulverizare a unui fungicid sistemic cum este produsul Amistar, 10 ml, doza fiind de 10 ml la 10 l apa ( pulverizarea se va face fin pe intreaga planta, tulpina si frunze, atat pe partea superioara a frunzelor cat si pe partea inferioara a acestora). Pentru a depasi perioada de stres, se recomanda utilizarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele mentionate se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

     • Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni de către Tom Botanistul.
     # 186150
     0 urează frunze verzi
     • Magda
      27 septembrie 2023

      Va multumesc mult pentru raspuns si pentru sfaturile oferite! Voi urma recomandarile dvs. In cazul in care problema persista, revin catre dvs cu detalii. O zi minunata!

      # 186158
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
Ficus
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
tei-sfaturi-ingrijire
Tei
Gazon - peluze
afide-sfaturi-combatere
Afide
brad-sfaturi-ingrijire
Brad
rhododendron-sfaturi-ingrijire
Rhododendron
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
prun-cultivare-ingrijire
Prun
Mar
ardei-cultivare-ingrijire
Ardei
Cires
Palmieri
salcie-sfaturi-ingrijire
Salcia
capsun-cultivare-ingrijire
Capsun
Violeta de parma
Piersic
thuja-sfaturi-ingrijire
Tuia
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
porumb-cultivare-ingrijire
Porumb

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
Despre Hibiscus
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 38 discuții despre Hibiscus

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi