Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mihaela Albu
   30 octombrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Hibiscus, uscarea si ingalbenirea frunzelor

   Buna ziua, am 3 hibiscusi la ghiveci, tinuti pe balcon toata vara, inca sunt acolo. De ceva vreme au inceput sa para niste depozite lipicioase pe dosul frunzei la imbinarea dintre frunza si codita. Am aplicat un insecticid de la \Superplant pt purici, cochenille, omizi, musca alba, tripsi, paianjen rosu si pare ca s-a rezolvat problema dar frunzele au inceput sa se usuce pe laterala si in varf. DE ASEMENEA TOATA VARA M-AM LUPTAT CU MUSCULITA NEAGRA DE PAMANT. Am folosit granule de bactospeine in apa de udat o data pe saptamana si solutie de mospilat pt spray-at solul. Ce credeti ca mai este acum, o fi de la insecticide, de la frig( noaptea) sau altceva? Multumesc mult pt ajutor.

   A tot in acea zona mai am niste ghivece cu dieffenbachia carora nici lor nu le merge prea bine, le-au aparut niste punctulete pe dosul frunzelor si nu mai au culoarea aia verde intens. Multumesc inca o data!

   # 191053

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   30 octombrie 2023

   Buna ziua! In primul rand, este de mentionat faptul ca musculitele negre pot fi fungus gnats, ce infesteaza cu precadere solul, dar si substratul din ghivece, containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea lor este favorizata si de umiditate ridicata, persistenta din substrat, o prima masura ce se poate aplica este este aceea de a acorda atentie atentie frecventei udarii, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, respectand totusi cerintele fata de umiditate ale fiecarei specii. Puteti avea in vedere inlocuirea primilor centimetrii de substrat (acestea se gasesesc de regula acolo), cu unul nou, proaspat (Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri). In plus, pentru monitorizarea si capturarea musculitelor, e recomanda folosirea unei capcane adezive precum: Butterfly Guard, set 10 bucati. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea capcanei si raman lipite pe adezivul special.
   In al doilea rand, simptomele din fotografiile atasate pot fi provocate de mai multi factori abiotici sau biotici ca: lumina, umiditate atmosferica, udarea, temperatura, posibil umiditatea ridicata si constanta la nivelul substratului sau o afectiune etc. In acest caz, se recomanda eliminarea regulata a frunzelor afectate, cu instrumente ascutite si dezinfectate in prealabil. De asemenea, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament fungicid-bactericid, precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare.
   Dupa 7 zile de la aplicarea tratamentului foliar, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant organic sub forma de spray, pe baza de microorganisme benefice, ce creste rezistenta plantei la factorii de stres, precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml.
   In continuare, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a plantelor, conform celor descrise in articolele noastre: Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire; Dieffenbachia, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 191123
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hibiscus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi