Hibiscus

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Hibiscus rosa-sinensis

Raspandire
Hibiscus rosa-sinensis este una dintre cele mai indragite plante de camera, fiind originar din Asia tropicala, cunoscut si sub numele de Trandafir chinezesc. Florile au forma de palnie si pot fi simple ori compuse. Exista o mare varietate de culori, de la rosu, roz, alb pana la galben si portocaliu. Florile se mentin o singura zi, dar apar in permanenta altele noi, din primavara pana in toamna.

Hibiscus

Hibiscus

Hibiscus

Amplasare:
Se aseaza in loc luminos, calduros, iar iarna la minim 15º C. Este decorativa si daca este asezata singular, precum si alaturi de alte plante cu flori deosebite.

Ingrijire:
Pamantul va fi mentinut umed prin udari regulate. Pentru obtinerea unei inflorescente abundente se vor folosi ingrasaminte bogate in potasiu, care se vor administra in solutie, la interval de doua saptamani, din primavara pana in vara. In timpul verii poate fi pusa in aer liber. Primavara se replanteaza in pamant bine ingrasat, amestecat cu argila. Tulpinile imbatranite vor fi taiate. Vara se va pastra in locuri insorite, iar in timpul iernii in camere incalzite moderat si in locuri luminoase. Pretinde o umiditate ridicata, de aceea este indicat sa se aseze la un strat de pietris umed.

Hibiscus

Boli si daunatori:
Este sensibila la paduchii de frunze.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor