Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire
Publicat pe: 20 ianuarie 2014 Modificat pe: 28 iunie 2024
Individ din populația generală fără instruire în domeniul pesticidelor, care utilizează la scară redusă un pesticid agricol, în mediul său privat, delimitat la locuință și anexele acesteia (inclusiv grădina, livada, solarul etc.), în condiții de expunere care pot fi controlate.
Persoane care utilizează biocide, respectiv produse de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, în timpul activităților profesionale, inclusiv operatori, tehnicieni, angajatori și angajați independenți din diferite sectoare.
Persoane care dețin certificate de absolvire pentru efectuarea tratamentelor de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, conform art. 1 alin. (3) lit. 1. f) din anexa la Ordinul ministrului sănătății și al ministrului educației nr. 2.209/4.469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.
Hibiscus rosa-sinensis, cunoscuta popular ca trandafir chinezesc sau japonez, este o planta originara din Asia si singura specie din genul Hibiscus care este cultivata ca planta de apartament.
Trandafirul chinezesc este un arbust al carui inaltime poate ajunge pana la 2 m. Frunzele sunt de culoare verde stralucitor, ovale, cu marginea serata. Florile sunt mari, simple sau duble, staminele sunt mult iesite in afara, iar petalele colorate in diferite culori: rosu, violet, roz, oranj sau alb.
Trandafir chinezesc – Conditii de mediu
Lumina. Trandafirul chinezesc are pretentii mari fata de lumina, factor de care depinde formarea bobocilor si implicit inflorirea. Daca nu i se asigura necesarul, planta creste dar nu infloreste.
Temperatura optima pentru ca trandafirul chinezesc sa creasca si sa infloreasca este de 18-20°C, iar iarna nu trebuie sa scada sub 10°C. Planta trebuie protejata de temperaturile foarte ridicate din timpul verii.
Umiditate. Are nevoie de umiditate moderata, atat atmosferica, cat si in substrat.
Substratul trebuie sa fie bogat in humus, afanat si sa aiba o capacitate buna de drenare a apei.
Comandă produsele recomandate
Ingrijire trandafir chinezesc
Udarea se face frecvent in perioada de crestere activa (primavara-vara), astfel incat pamantul sa se mentina reavan. In perioada de iarna, cand planta intra intr-un usor repaus, udarea se face mai rar.
Fertilizarea se face cu ingrasaminte specifice pentru plantele decorative cu flori, in perioada de primavara-vara.
Comandă produsele recomandate
Taieri. Pentru o dezvoltare armonioasa si stimularea infloririi, trandafirul chinezesc necesita taieri de formare. Acestea se fac primavara devreme. De asemenea, se recomanda indepartarea florilor uscate pentru a favoriza aparitia altora noi.
Comandă produsele recomandate
Transplantarea este necesara la 3-5 ani, planta se muta intr-un ghiveci mai mare si se inlatura o parte din radacini, daca sunt afectate de boli sau daunatori. Lucrarea se face primavara.
Inmultire. Cea mai folosita metoda de inmultire este butasirea. Aceasta se face toamna sau primavara devreme, din varfurile ramificatiilor. Butasii se pun la inradacinat intr-un amestec de turba si nisip.
Comandă produsele recomandate
Boli si daunatori
Cele mai frecvente boli sunt rugina si putregaiul cenusiu, iar dintre daunatori, se pot intalni afidele, acarienii si tripsii.
Comandă produsele recomandate
Comandă produsele recomandate
Discuție nouă despre
citești și participi la discuții despre Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire
-
Discuții pe teme similare
68 urează frunze verziGhilotina Organic Farming pentru grădina taFoloseste solutii organice pentru cresterea armonioasa si ingrijirea plantelor tale! AMN Verde, 500 ml ingrasamant lichid, organic, cu efect revitalizant, ce contine substante intalnite in mod natural in solurile fertile.... mai multFrunze verzi2 urează frunze verziTrandafir chinezesc, cad frunzele si bobocii dupa transplantareBună ziua,am primit această floare de la cineva,a fost ținută pe terasă,avea deja probleme când am luat-o avea frunzele mâncate și niște bobițe albe pe tijă,am găsit o omidă pe... mai multCitește Sfatul specialistuluiFrunze verzi
Vrei să afli și mai multe?
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.