Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Constantinovici Despina
   24 februarie 2023
   3 urează frunze verzi

   Hibiscus cu frunze încrețite

   Bună ziua. Am acest hibiscus primit vara trecută. Inițial ghiveciul avea o tufa destul de mare, alcătuită din 5-6 crenguțe. Era plin de flori și sănătos. După câteva luni, deși nu am schimbat nimic în îngrijirea lui, au început frunzele sa se îngălbenească, sa cada, iar florile sa nu mai înflorească (făceau boboci și cădeau). La acea vreme (acum 3-4 luni) am stropit toate plantele din casa pentru dăunători și le-am pus fertilizant. Bănuiesc ca am aplicat o cantitate cam mare de fertilizant pt ca s-au ars și uscat 3 crengute din tufa de hibiscus. L-am curățat de părțile moarte, i-am schimbat pământul /ghiveciul iar noul hibiscus a rămas în 2 crengute care infloresc, florile sunt sănătoase, dar frunzele par sa nu se dezvolte.. Sunt mici, încrețite și par chinuite.
   Îl ud ușor de 2-3 ori pe săptămână cu putina apa, cât sa se ude pământul, și este așezat pe un pervaz, acolo unde a stat dintotdeauna, între o iasomie și un cyclamen.
   Care credeți ca ar fi problema frunzelor?
   Multumesc!

   #155227

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 februarie 2023

   Buna ziua. Deprecierea frunzelor, cel mai probabil a fost determinata de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire, precum: posibil udare necorespunzatoare, curenti de aer, fluctuatii de temperatura, fertilizare necorespunzatoare, atacul daunatorilor, etc. In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice: Hibiscus syriacus, informatii si sfaturi de ingrijire, iar pentru a depasi perioada de stres, se recomanda utilizarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele mentionate se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   #155318
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Hibiscus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi