Hibiscus syriacus, informatii si sfaturi de ingrijire
Publicat pe: 21 octombrie 2019 Modificat pe: 9 iulie 2024
![Hibiscus syriacus, informatii si sfaturi de ingrijire hibiscus-sfaturi-informatii-ingrijire](https://www.botanistii.ro/blog/wp-content/uploads/2019/10/hibiscus-sfaturi-informatii-ingrijire-800x450.jpg)
Individ din populația generală fără instruire în domeniul pesticidelor, care utilizează la scară redusă un pesticid agricol, în mediul său privat, delimitat la locuință și anexele acesteia (inclusiv grădina, livada, solarul etc.), în condiții de expunere care pot fi controlate.
Persoane care utilizează biocide, respectiv produse de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, în timpul activităților profesionale, inclusiv operatori, tehnicieni, angajatori și angajați independenți din diferite sectoare.
Persoane care dețin certificate de absolvire pentru efectuarea tratamentelor de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, conform art. 1 alin. (3) lit. 1. f) din anexa la Ordinul ministrului sănătății și al ministrului educației nr. 2.209/4.469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.
Hibiscus syriacus este o planta arbustiva, florifera, originara din China si Peninsula Asia Mica. Denumirea speciei provine de la faptul ca este des intalnita in gradinile din Siria. La noi in tara, se preteaza pentru cresterea in exterior, atat in zonele mai calde, cat si in cele de munte. Poate creste pana la inaltimea de 2-4 m, prezinta frunze lobate, de culoare verde inchis si infloreste in perioada vara-toamna. Florile au forma de trompeta, sunt divers colorate (roz, mov, alb), prezinta in centru o pata rosie-caramizie si staminele de culoare alb-galbui.
Hibiscus syriacus – Cultivaruri
Din specia Hibiscus syriacus s-au obtinut numeroase cultivaruri, diferite prin culoarea si forma florilor.
- “Hamambo”, cu flori simple, mari, de culoare roz, cu centrul rosu-carmin;
- “Red Heart”, cu florile albe, simple, cu centrul rosu;
- “Oiseau Bleu”, cu florile simple, albastre-lila, violet in centru;
- “Duc de Brabant”, prezinta flori duble, colorate in rosu-inchis;
- “Roseus Plenus”, prezinta flori duble, de culoare roz-violet.
![hibiscus-sfaturi-informatii](https://www.botanistii.ro/blog/wp-content/uploads/2019/10/hibiscus-sfaturi-informatii-800x800.jpg)
![hibiscus-syriacus-ingrijire](https://www.botanistii.ro/blog/wp-content/uploads/2019/10/hibiscus-syriacus-ingrijire-800x533.jpg)
![hibiscus-nalba-ingrijire](https://www.botanistii.ro/blog/wp-content/uploads/2019/10/3453434-800x533.jpg)
Conditii de mediu
Lumina. Este o planta ce prefera lumina si poate fi amplasata in soare direct, insa creste si in locuri usor umbrite.
Temperatura. Nu are cerinte speciale fata de temperatura si este rezistent la ger, daca temperaturile nu scad sub -25°C.
Sol. Nu are pretentii fata de sol, suporta solurile calcaroase, nisipoase sau argiloase.
Hibiscus syriacus – Ingrijire
Fertilizare. In perioada de crestere vegetativa, se poate administra un ingrasamant specific plantelor florifere.
Comandă produsele recomandate
Taieri. Anual, primavara devreme, se executa taierile pentru mentinerea formei, deoarece arbustul lastareste puternic. Taierile scurte favorizeaza inflorirea abundenta.
Comandă produsele recomandate
Plantare. De obicei, acest arbust se achizitioneaza in ghiveci, iar perioada optima pentru plantare este toamna sau primavara, intr-un loc insorit, ferit de vantul puternic.
Inmultire. Hibiscus syriacus poate fi inmultit cu usurinta prin seminte, semanate primavara (aprilie). Inmultirea se mai poate face prin altoire in despicatura, prin butasire sau prin marcotaj, insa sunt procedee recomandate pentru profesionisti.
Daunatori
Cel mai des pot aparea afidele.
Comandă produsele recomandate
In plus
- Taierea regulata a ramurilor favorizeaza patrunderea luminii inspre interiorul tufei.
- Este un arbust des intalnit sub forma de gard viu.
- Plantele obtinute din seminte nu pastreaza caracteristicile plantei-mama.
- Este o planta rezistenta la perioadele de seceta.
Discuție nouă despre
![desen discutie 2 oameni](/skin/frontend/pce/default/images/icons/discutie.png)
citești și participi la discuții despre Hibiscus syriacus, informatii si sfaturi de ingrijire
-
Discuții pe teme similare
68 urează frunze verziGhilotina Organic Farming pentru grădina taFoloseste solutii organice pentru cresterea armonioasa si ingrijirea plantelor tale! AMN Verde, 500 ml ingrasamant lichid, organic, cu efect revitalizant, ce contine substante intalnite in mod natural in solurile fertile.... mai multFrunze verzi63 urează frunze verziStiai ca tratamentele nu se efectueaza atunci cand temperaturile sunt ridicate?Este recomandat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme sau spre sfarsitul zilei cand temperaturile sunt moderate. In general, plantele aflate sub stres termic nu raspund la tratamentele aplicate.Frunze verzi68 urează frunze verziGhilotina Organic Farming pentru grădina taFoloseste solutii organice pentru cresterea armonioasa si ingrijirea plantelor tale! AMN Verde, 500 ml ingrasamant lichid, organic, cu efect revitalizant, ce contine substante intalnite in mod natural in solurile fertile.... mai multFrunze verzi2 urează frunze verziHibiscus, au inceput sa se ofileasca foarte tareBuna ziua! Am doi copacei Hibiscus Rosa, dupa ce i-am mutant intr-un nou ghiveci, au inceput sa infloreasca si sa prinda din ce in ce mai multa viata, pana am... mai multCiteșteSfatul specialistului și încă 5 răspunsuri
Frunze verzi
Vrei să afli și mai multe?
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.