Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Octav
      9 mai 2023
      3 urează frunze verzi

      Glicina pare uscata – am utilizat in apropiere erbicid total

      Buna ziua. Am realizat ca glicina nu inverzeste si nu infloreste desi timpul ei a sosit. In urma cu 4-5 sapatamani am utilizat in apropiere ierbicid total pentru paviment si soclul casei si cred ca de acolo e problema. Se mai poate face ceva pentru a o salva?

      # 163916

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 mai 2023

      Buna ziua. Natura exacta a deprecierii nu poate fi precizata pe baza fotografiilori si a informatiilor oferite. Intrucat in mod normal infrunzirea ar fi trebuit sa debuteze deja (in functie de specie si soi, conditii de mediu, etc.), de moment se recomanda asteptarea pana la aparitia unor frunzulite/muguri viabili care sa confirme viabilitatea plantei. Intre timp, partile de planta necrozate (uscate in totalitate) pot fi indepartate prin taiere pana la tesut verde. Nu se poate preciza daca infrunzirea va avea loc sau nu.
      In cazul in care vor aparea cateva frunze, puteti opta pentru administrarea prin udare la radacina a unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii soului si de stimulare a dezvoltarii radacinilor, precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml sau Recharge, 250 g sau Ingrasamant Arbori si Arbusti Manna, 1 litru, conform instructiunilor din descrierea produselor. Tot dupa confirmarea viabilitatii plantei (infrunzire), puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar, 250 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului. Acesta ajuta plantele in corectarea situatiilor de fitotoxicitate, precum si in depasirea situatiilor de stres datorate conditiilor nefavorabile de mediu si de ingrijire.
      Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii de plante pot fi consultate in articolul urmator: Wisteria, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 164511
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

glicina-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Wisteria (Glicina)

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi