Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Luci Stanescu
   13 iunie 2023
   4 urează frunze verzi

   Wisteria (glicina), frunze ingalbenite din varf

   Buna ziua,

   Planta este achizionata in urma cu un an si anul trecut nu a avut probleme. Anul acesta frunzele incep sa se ingalbeneasca si usuce de la varf inca inainte de a ajunge la maturitate.

   Planta este intr-un sol usor acid (pH 5.5-6.5), din aprilie fertilizata cu COMPO pentru plante cu flori (4% azot, 6% fosfor, 6% potasiu), diluat 1:100.

   Udare in functie de starea solului, acum (in iunie) la 3-4 zile.

   Am pulverizat IKEBANA (acaricid, insecticid, fungicid – deltametrin, tebuconazol, abamectina) saptamanal in ultimele 3 saptamani. Nu se observa o ameliorare.

   Ce imi puteti recomanda?

   Multumesc frumos!

   # 171442

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 iunie 2023

   Buna ziua. Natura deprecierii glicinei nu poate fi precizata pe baza fotografiei atasate si a informatiilor oferite. Poate fi vorba de un cumul de factori biotici si abiotici, precum conditiile climatice si edafice neprielnice, carente nutritive, udarea posibil necorespunzatoare, instalarea unor agenti fitopatogeni (posibil boli fungice sau viroze – pentru o determinare exacta este necesara efectuarea unor analize de laborator).
   Avandin vedere tratamentele efewctuate, de moment se recomanda eliminarea frunzelor si a portiunilor de planta depreciate, respectiv monitorizarea evolutiei glicinei o perioada de timp.
   In plus, pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei plantelor, puteti avea in vedere administrarea regulata, prin udare la radacina, a unui ingrasamant special formulat in acest scop, precum AMN BonaVita, 500 ml sau AMN Powerfertiliser, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta fiecarui produs in parte. De asemenea, se poate aplica foliar un ingrasamant ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, sprijina rezistenta plantlor la boli si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, avand efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime, precum Terra-Sorb Foliar, 250 ml sau AMN Optiferrum, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produselor. Intrucat ati administrat deja alte ingrasaminte, este indicata citirea cu atentie a etichetelor de pe toate produsele (cele pe care deja le-ati aplicat si cel pe care doriti sa le aplicati) si respectarea recomandarilor. Este importanta respectarea intervalelor de actiune ale produselor fitosanitare utilizate: acestea se aplica in asa fel incat intervalul de actiune al ingrasamintelor, fungicidelor si insecticidelor (dupa caz) cu acelasi mod de administrare (foliar sau la nivelul solului) sa nu se suprapuna.
   In continuare, se recomanda respectarea conditiilor generale de ingrijire, detaliate in articolul nostru: Wisteria, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere starea actuala a glicinei si cele mentionate mai sus, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

   # 171862
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

glicina-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Wisteria (Glicina)

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi