In general, uscarea/ingalbenirea gazonului pe anumite portiuni poate avea multiple cauze: umiditatea ridicata, persistenta la nivelul solului, solul compact care nu permite un drenaj corespunzator, fertilizare excesiva, fluctuatii de temperatura etc. Astfel, se recomanda eliminarea/curatarea portiunilor afectate si aplicarea de tratamente lunare (pana cand temperaturile scad la limita de 8 °C) cu un fungicid precum . Acesta este o solutie biologica pe baza de microorganisme din genul Trichoderma, conditionate sub forma de pulbere, ce colonizeaza solul si inhiba dezvoltarea patogenilor. Se aplica lunar, prin udare, in doza de 100 g/100 L apa, pentru o suprafata de 100 mp. Concomitent cu acest tratament, pentru sanatatea gazonului, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant biologic, cu rol in dezvoltarea sanatoasa a radacinilor si implicit, a plantelor: . Acesta se aplica prin udare, in doza de 30 ml/10 litri de apa.
De asemenea, avand in vedere ca se vor forma goluri in urma indepartarii partilor uscate, pentru reinsamantarea gazonului in zonele respective, puteti utiliza un amestec special de seminte pentru regenerare: sau .
In plus, pentru mentinerea unui gazon perfect pe toata perioada sezonului de vegetatie, puteti avea in vedere planul orientativ de ferilizare: Plan de fertilizare gazon. Totodata, este foarte importanta efectuarea lucrarilor specifice de intretinere a gazonului, in fiecare perioada. Mai multe informatii sunt descrise in articolul urmator: Gazon - lucrari de intretinere.