Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Pătru Jeana
      18 mai 2021
      0 urează frunze verzi

      de ce s-au ars frunzele la vita de vie dupa aplicarea tratamentelor?

      pe 15 mai am stropit vița de vie cu: Cabrio Top+Nissorun+Foliplant. A doua zi, frunzele erau arse.

      # 88725

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 mai 2021

      Buna ziua, avand in vedere informatiile furnizate, cel mai probabil plantele prezinta simptomele unei reactii de fitotoxicitate, in urma aplicarii substantelor mentionate in acelasi amestec, incompatibile din punct de vedere chimic. De aceea, inaintea utilizarii in amestec a mai multor produse de protectie a plantelor, se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate. Astfel, dupa caz, se prepara o cantitate redusa de solutie si se testeaza compatibilitatea amestecului pe o suprafata redusa din cultura, pentru a observa efectul tratamentului pe plante (daca apar simptome nedorite, fitotoxicitate). Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor. Totodata, un aspect foarte important il reprezinta si respectarea bunelor practici de aplicarea a tratamentelor fitosanitare: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii.
      Momentan, se recomanda aplicarea unui fertilizant foliar pentru a stimula regenerarea plantelor in urma starii de fitotoxicitate suferita: Terra-Sorb Foliar, 100 ml, se dizolva 25 ml/10 L apa. Se pot administra 2-3 tratamente la interval de 14 zile. Totodata, prin udare, puteti administra periodic un ingrasamant natural ce imbunatateste calitatea solului, sprijina si dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum: AMN BonaVita, 500 ml.

      # 88746
      0 urează frunze verzi
    • patru jeana
      19 mai 2021

      Pot folosi Amalgerolul în cazul fitotoxicității?

      # 88766
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        19 mai 2021

        In cazul fitotoxicitatii si in general, pentru a ajuta plantele sa depaseasca anumite situatii de stres (seceta, temperaturi scazute, inghet etc.) mai indicata este aplicarea unui produs ce are in compozitia sa si aminoacizi, precum Terra-Sorb Foliar, 100 ml.

        # 88781
        0 urează frunze verzi
    • Balasa Lucian
      16 iunie 2021

      Buna ziua,

      Puteti sa imi spuneti daca este vorba despre o carenta de minerale sau este o boala la aceasta vita de vie?
      Ciorchinii par sa se dezvolte normal… Este un soi de vita de vie de bolta, struguri de masa, albi.
      In anii precedenti a fost afectata mereu de fainare si imi este teama sa nu recidiveze.
      In acest an am inceput cu tratamente de: Poliram + Kumulus ( 14 mai) , apoi Folicur + Acrobat MZ + Fastac ( 24 Mai) , apoi Mikal + Folicur + Fastac + Nissorun (04 iun) si ultimul, Thiovit jet + Acrobat MZ + Mospilan ( 14 iun) iar la urmatorul voi folosi Cabrio Top. La ultimele 2 tratamente am adaugat si Cropmax.
      Ma puteti ajuta, va rog, cu o parere sau sfat sau nu este motiv de ingrijorare?
      Multumesc!

      # 92407
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 iunie 2021

        Buna ziua, pe unele frunze se pot observa simptomele unei reactii de fitotoxicitate in urma aplicarii substantelor mentionate in acelasi amestec, incompatibile din punct de vedere chimic. Pe viitor, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (fungicide, insecticide, ingrasaminte) sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa.
        Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala a produselor de protectia plantelor.
        Momentan, se recomanda aplicarea unui fertilizant foliar pentru a stimula regenerarea viei in urma starii de fitotoxicitate suferita: Terra-Sorb Foliar, 100 ml, 25 ml/10 L apa. Se pot administra 2-3 tratamente la interval de 14 zile. De asemenea, saptamanal, puteti administra prin udare un ingrasamant pe baza de microorganisme, ce stimuleaza rezistenta plantelor la factorii de stres: Yokosan, 100 ml.
        Mai multe informatii despre tratamentele ce se efectueaza la vita de vie in functie de fenofaza, se regasesc in tabelul nostru: Vita de vie - Program de tratamente.

        # 92450
        0 urează frunze verzi
      • Balasa Lucian
        17 iunie 2021

        Multumesc pentru raspuns!
        Se pot aplica impreuna, cu o singura stropire, cele doua substante pe care mi le-ati recomandat ( Terra-Sorb + Yokosan) ?

        # 92666
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          17 iunie 2021

          Yokosan se aplica prin udare la radacina, iar Terra Sorb Foliar prin pulverizare foliara, de aceea, se pot aplica concomitent.

          # 92674
          0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

vita-de-vie-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Vita de vie

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi