Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Cristian Condrea
      4 martie 2024
      3 urează frunze verzi

      Vita de vie, schema tratament vita de vie

      Buna ziua, la schema de tratament la vita de vie, in fenofaza respectiva daca am 3 ingrediente, sau 2 se poat amesteca conform schemei? sunt incepator si nu stiu unde este cazul sa fie date separat. As putea sa le combin asa cate sunt specificate pe fiecare etapa/fenofaza? muktumesc anticipat.

      # 210767

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      4 martie 2024

      Buna ziua! Numarul tratamentelor si produsele utilizate se aleg in functie de simptomele prezentate de vita de vie, precum si in functie de incidenta patogenului sau daunatorului in anul anterior. De exemplu, daca in anul precedent a fost prezent atacul fainarii, in anul curent tratamentele se vor concentra pe prevenirea aparitiei fainarii. In cazul utilizarii mai multor produse in vederea efectuarii unui tratament, se va testa in prealabil compatibilitatea acestora la amestecare. Solutia obtinuta in urma dizolvarii in apa a produselor compatibile nu trebuie sa prezinte urme de precipitare, coagulare sau spuma persistenta. Dupa caz, se prepara o cantitate redusa de solutie si se testeaza compatibilitatea amestecului pe o suprafata redusa din cultura, pentru a observa efectul tratamentului pe plante (daca apar simptome nedorite, fitotoxicitate). De moment, avand in vedere perioada in care ne aflam, puteti opta pentru tratamentele preventive din perioada de repaus vegetativ, cu un fungicid pe baza de cupru precum Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g si ulei horticol precum: Ovipron Top, 1 litru. Mai multe informatii puteti gasi in articolul nostru: Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru. Ulterior, odata cu pornirea in vegetatie se recomanda aplicarea tratamentelor din tabel Vita de vie - Program de tratamente.

      # 210871
      0 urează frunze verzi
    • CRISTIAN
      4 martie 2024

      Am citit deja ce mi ati scris dumneavoastra, asta daca nu se face cu un copy paste pentru a raspunde, eu am intrebat altceva…….daca sunt 2 sau 3 elemente in schema de tratamente, cea expusa de dumneavoastra se pot amesteca toate in acelasi recipient sa fie administrate?? adica asa expuse in tabel se pot administra impreuna? pentru ca doresc sa achizitionez toate produsele din acea schema….vita de vie este momentan anul 3 de la plantare si este sanatoasa.

      # 210929
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        5 martie 2024

        In schemele de tratament sunt recomandate mai multe produse care se pot aplica in functie de mai multi factori: incidenta bolilor si a daunatorilor din sezonul anterior, buletinele de avertizare emise, simptomele pe care le observati pe planta etc. In cazul in care este nevoie sa utilizati doua sau mai multe produse in amestec, se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate fizico-chimic, intr-o cantitate mai mica de apa. In concluzie, produsele enumerate intr-o anumita fenofaza se pot aplica fie separat, fie in amestec (dupa efectuarea testului de compatibilitate),in functie de starea plantelor si de factorii enumerati mai sus. In cazul in care pe parcursul perioadei de vegetatie va confruntati cu probleme de natura abiotica si/sau biotica (boli si daunatori), va asteptam mesajul impreuna cu fotografiile, pentru a va putea ajuta cu mai multe recomandari.

        # 210970
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

vita-de-vie-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Vita de vie

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi