• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 3 iunie 2020 la 10:16 de Diana.
Vezi 2 fire de răspunsuri
  2 Răspunsuri
  • Diana
   3 iunie 2020

   daunatori si panze pe ienupar

   Buna ziua,

   Ma puteti ajuta cu identificarea daunatorilor din pozele atasate si o solutie pentru a scapa de ei? Precizez ca insectele sunt microscopice si fac panza pe care o vedeti. Ramurele au inceput sa se usuce la baza plantei, la interior.

   Planta a stat cel mai mult la interior, in ghiveciul in care am cumparat-o aproximativ acum doua luni, pe un stativ de metal de jumatate de metru inaltime. Nu i-am pus niciun ingrasamant.

   Multumesc.
   O zi buna

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   3 iunie 2020

   Buna ziua, planta dumneavoastra prezinta simptomele unui atac de acarieni (paianjeni de plante), daunatori de dimensiuni foarte mici, greu observabili cu ochiul liber. In acest sens, este indicat sa eliminati frunzele afectate, deoarece nu isi vor mai reveni, iar impotriva acarienilor, se recomanda aplicarea tratamentelor cu un acaricid specific: Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g), in doza de 5 g/10 L apa. Cu aceasta substanta se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 6-7 zile. Dupa 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, este indicat sa administrati un fertilizant foliar special pentru conifere: Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a ienuparului.

  • Diana
   3 iunie 2020

   Multumesc mult de raspuns. O zi buna.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier