Vezi 1 fir de răspunsuri
  • George Ciobanu
   12 iulie 2023
   1 urează frunze verzi

   Ienupar plantat vara, uscare la baza

   Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de ienuperii din imagini. Aceastia prezinta portiuni care s-au uscat la baza plantei. Mentionez ca sunt plantati de la inceputul lunii Iunie in jardiniere cu pamant de conifere, au fost stropiti cu Champ si Fir fluid. Plantele au 1,2-1,5 m inaltime iar portiunilor de deasupra zonelor uscate par sa le mearga mai bine, avand chiar muguri noi. Au parte de soare si sunt udati la nevoie, poate de 2 ori/ sapt. Ce as putea sa le fac pt a stopa acest fenomen? Zona respectiva isi va reveni?

   # 176320

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 iulie 2023

   Buna ziua. Avand in vedere informatiile oferite si aspectul plantelor, deprecierea a intervenit cel mai probabil in urma unui cumul de factori abiotici: stresul suferit la plantare si la schimbarea conditiilor de mediu, lipsa fertilizarii optime dupa plantare, etc.Este cunoscut faptul ca sansa de prindere a puietilor este mai redus in cazul exemplarelor de dimensiuni mari, respectiv in cazul in care plantarea se realizeaza dupa pornirea in vegetatie a exemplarului.
   Avand in vedere tratamentul efectuat cu fungicid si faptul ca nu ati observat prezenta unor daunatori, se recomanda eliminarea integrala a portiunilor de planta uscate (acestea nu isi vor mai reveni). Lucrarea se recomanda a fi efectuata cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (ex. Foarfeca Power Pruner).
   Pentru imbunatatirea calitatii substratului, revitalizarea sistemului radicular si stimularea depasirii perioadei de stres suferite, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat in acest scop: AMN Nordalge, 500 ml sau AMN BonaVita, 500 ml prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea fiecarui produs in parte. De asemenea, se recomanda continuarea fertilizarii regulate cu ingrasamantul achizitionat: Fir Fluid, 350 ml.
   Mai multe informatii despre ingrijirea ienuparului se regasesc in articolul nostru: Ienupar, informatii si sfaturi de ingrijire.
   Avand in vedere aspectul coniferelor din fotografii si aspectele mentionate, nu se poate preciza evolutia acestora pe viitor.

   # 176370
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ienupar-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ienupar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi