Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Chiosa Claudiu
   17 iulie 2023
   2 urează frunze verzi

   Ienupar, se usuca in interiorul coroanei

   Buna ziua,
   Am cativa ienuperi la ghiveci (au guri de drenaj) care se usuca la interior destul de tare pe perioada verii, partea de jos este mai afectata . Exteriorul este mereu verde.
   Ii am de 2 ani, si in primul an a aparut uscatura la interior dar nu asa multa ca anul acesta.
   Nu am observat prezenta insectelor daunatoare.
   Toamna ii curat de uscatura.
   Acesta din poza are soare pe toata perioada zilei (temperaturi mari Galati) dar mai am si altii care sunt pozitionati la umbra, toti au acceasi problema.

   Legat de ingrijirea lor, udati de 2 ori pe saptamana pe perioada verii. Primavara si toamna o data pe saptamana daca este necesar.
   Aplicat ingrasamant solid de 3 ori pe an in perioada vegetatiei.
   Am aplicat tratamente cu fungicid si insecticid pe care le folosesc la tuia dar nu au avut niciun efect la ienuperi.
   Am incercat cu sare amara, udare la radacina fara rezultat.
   Aplicat Fir Fluid la radacina si repetat la 2 saptamani fara rezultat.
   Aplicat stimulator inradacinare Manna, fara rezultat.

   Cum as putea sa evit uscarea asta la interior? Cand i-am cumparat de la Dedeman erau foarte verzi, un verde tipator, nu stiu ce solutii le aplica acolo.

   Avand in vedere cele spuse mai sus, daca ma puteti ajuta cu un sfat, v-as fi foarte recunoscator.

   Multumesc.

   # 177090

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   18 iulie 2023

   Buna ziua. Este cunoscut faptul ca uscarea usoara din interiorul coroanei si la baza coroanei este un fenomen normal la ienuperi, ce apare odata cu inaintarea in varsta, respectiv cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii in interiorul acesteia. In cazul de fata este posibil ca fenomenul sa fi fost accentuat de un cumul de factori abiotici: stresul suferit la schimbarea conditiilor de mediu (achizitionare), conditiile climatice neprielnice, calitatea inferioara a substratului, efectuarea tratamentelor mentionate (in functie de tipul produselor si compozitia acestora, dozaj, volum de solutie aplicata, intervale de timp intre aplicari, etc.).
   Se recomanda eliminarea integrala a portiunilor de planta uscate ori de cate ori este necesar, in vederea obtinerii unui aspect mai placut al plantelor. Lucrarea se recomanda a fi efectuata cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (ex. Foarfeca Power Pruner).
   Pentru intarirea radacinilor si stimularea cresterii sanatoase, se recomanda administrarea regulata a ingrasamantului pe care il detineti: Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru, prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea produsului. De asemenea, se recomanda fertilizarea regulata cu ingrasamantul foliar achizitionat: Fir Fluid, 350 ml – acesta se recomanda a fi aplicat prin pulverizare foliara, cornform instructiunilor de pe eticheta.
   Mai multe informatii despre ingrijirea ienuparului se regasesc in articolul nostru: Ienupar, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 177197
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ienupar-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ienupar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi