Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Mihaela
   4 februarie 2023
   4 urează frunze verzi

   croton – sfaturi de ingrijire

   Am aceata planta care de o zi a început sa își lase frunzele in jos, am udat-o cu putina apa deși pământul încă era ușor umed. Oare pot sa fac ceva in aceasta situație? Nu vreau sa o pierd. Mulțumesc

   Attachments:
   # 153096

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 februarie 2023

   Buna ziua, per ansamblu planta din imaginea inserata arata bine. Deprecirea usoara a fost cauzata cel mai probabil de unul sau mai multi factori de mediu sau de ingrijire, precum: udare necorespunzatoare, fluctuatii de temperatura, curenti de aer, lipsa fertilizarii, posibil umiditate atmosferica scazuta etc. In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din incinta si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice (Codiaeum (Croton), informatii si sfaturi de ingrijire). In plus, este recomandat sa amplasati planta intr-un loc ferit de curenti de aer, in care sa beneficieze de mai multa lumina naturala (pe cat posibil). De asemenea, este important ca udarea sa se faca moderat, cu cantitati suficiente de apa, lasand substratul sa se usuce usor intre udari, iar surplusul de apa sa nu stagneze (verificati orificiile pentru drenaj, sa nu fie obturate), deoarece poate determina sufocarea radacinilor. In plus, pentru a sprijini planta sa depaseasca perioada de stres, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, aplicat prin udare la radacina in doza de 10 ml/10 L apa, conform recomandarilor de pe eticheta. De asemenea, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   # 153188
   1 urează frunze verzi
   • Stefania Oana
    10 februarie 2023

    Buna ziua! Am si eu o plantuta mică care la început frunzele erau lăsate si frunzele noi se ofileau. Eu l-am pus pe un vas cu apa, fara sa stea direct in apa, frunzele s-au ridicat imediat. De udat ud mai rar in schimb îl pulverizez in fiecare dimineata cand pământul de deasupra se usucă. Sper sa va ajute si pe dumneavoastră ăceasta metoda de udare.

    # 154091
    0 urează frunze verzi
  • Chis Mihaela
   6 februarie 2023

   Mulțumesc mult! Din păcate de aseară pana astăzi și-a lăsat frunzele in jos, am pus-o pe pervazul de la geam. Sper sa își revină. Mulțumesc

   # 153189
   1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Codiaeum

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi