Codiaeum

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Codiaeum varigeatum

Raspandire
Codieum varigeatum este o planta de camera originara din Asia de Sud, cunoscuta sub denumirea de Croton. Se cultiva pentru frunzisul lui deosebit de bogat in culori, in combinatii deosebit de frumoase (rosu, roz, violaceu, portocaliu, verde ). Frunzele sunt ovale sau lobate. Plantele tinere au frunzele verzi, care mai tarziu devin galbene, apoi rosii. Elimina frunzele inferioare. Plantele mature produc flori mici, albe, dar fara valoare decorative, asa ca se vor suprima, deoarece epuizeaza planta.

Codiaeum

Codiaeum

CodiaeumAmplasare: 

Se va aseza in loc luminos, cald, iar iarna mai racoros, dar nu sub 16º C. Necesita umiditate mare a aerului. Fiind decorativa se va aseza singular sau alaturi de alte plante.

Ingrijire:
Se va uda abundent cu apa la temperatura camerei. Apa rece poate duce la caderea frunzelor. Pentru spalarea frunzelor se va folosi apa calduta. Solul trebuie sa fie format din pamant de frunze, compost, turba si nisip. La interval de doua saptamani se va aplica un tratament cu ingrasaminte in solutie. Este o planta pretentioasa la caldura si lumina, sub 15º C moare. Lumina indelungata a soarelui asigura coloritul frunzelor. Va fi ferita de variatiile de temperatura. In vederea asigurarii unei umiditati treptate, se va pune pe un strat de pietris umed.

Codiaeum

Boli si daunatori:
Codieum este sensibil la purecii de frunze, paianjeni si paduchii testosi.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor