Vezi 5 fire de răspunsuri
  • Denisa
   7 martie 2023
   1 urează frunze verzi

   Croton – frunze uscate

   Buna ziua,am 2 plantuțe de croton de vreo 4 luni,de 2 saptamani incoace la unul din ei i se usuca frunzele una cate una,si de ieri am vazut ca si celalalt incepe la fel,se usuca de sus in jos,ce as putea sa fac,din ce cauza se intampla asta,am controlat radacinile si sunt in regula,unul din ei se vede ca e mai golaș!

   Attachments:
   # 156075

   7 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 martie 2023

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile, va rugam sa ne furnizati cateva informatii relevante: in ce conditii este amplasat crotonul (temperatura, umiditatea aerului, lumina)? La ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea? Ati aplicat de curand ingrasaminte sau tratamente fitosanitare? Ati observat prezenta unor daunatori sau panze foarte fine (verificati cu atentie ambele parti ale frunzelor)? Ati observat depuneri pe frunze? Ce fel de substrat ati utlizat? Ghiveciul prezinta orificii de drenaj?

   # 156086
   0 urează frunze verzi
  • Denisa
   7 martie 2023

   Crotonul este pus pe pervaz la lumina,este udat cand pamantul este uscat in totalitate,cam odata la 2 saptamani,temperatura este de 25 de grade,am pus ingrasaminte pentru plante verzi acum 2 saptamani luat de la dvs,nu sunt depuneri pe frunze,substrat pentru plante verzi,are orificii pentry scurgere!Frunzele se vestejesc si cad!

   # 156088
   0 urează frunze verzi
  • Denisa
   7 martie 2023

   Se poate va rog sa imi dați un raspuns ce as puteq face,nu vreau sa ii pierd,pana acum 2 zile au fost amandoi in acelasi ghiveci!

   # 156091
   0 urează frunze verzi
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 martie 2023

   Daca planta nu prezinta simptome de afectiune (pete, depuneri) sau atac de daunatori, cel mai probabil, usoara depreciere a survenit un urma unui cumul de factori: umiditatea atmosferica scazuta, umiditatea necorespunzatoare din substrat, fluctuatii de temperatura, posibil curenti de aer etc. Astfel, de moment, se recomanda respectarea conditiilor de mediu si ingrijire specifice acestor plante – Codiaeum (Croton), informatii si sfaturi de ingrijire, si aplicarea prin pulverizare a unui ingrasamant ce activeaza si revitalizeaza metabolismul plantelor, stimuland totodata cresterea si dezvoltarea sanatoasa, precum Ingrasamant Spray cu Ulei de Neem, 250 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.
   De asemenea, pe parcursul perioadei de vegetatie, este indicata si administrarea cu regularitate a ingrasamantului mentionat (Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru), prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

   # 156098
   1 urează frunze verzi
  • Denisa
   7 martie 2023

   Daca era vorba de apa nu ii merhe bine de la inceput,nu e vorba de apa,cel mai bine pentru crotonul meu e sa nu il ud mult,sa stagneze apa,dimpotriva!De pulverizat cu apa il pulverizez odata la cateva zile,de cand ii pun acel ingrasamant a inceput sa i se stafideasca frunzele!Cel putin eu asa am observat!De la lumina nu are cum sa fie pentru ca acolo a stat de la inceput!

   # 156126
   0 urează frunze verzi
   • DoruCunoscător
    7 martie 2023

    Buna ziua, din experienta mea, cand apar anumite simptome la plantele de interior, nu se poate spune cu exactitate o cauza (doar daca nu vedeti clar un daunator sau ceva simptome de boala, dar mai rar se intalnesc boli). Eu am avut plante pe care le tineam in acelasi conditii, unele se dezvoltau foarte frumos, altele nu asa bine. Parerea este ca cel mai bine incercati sa modificati putin factorii de mediu (udare, lumina, temperatura), sa aplicati si ingrasamantul si sa vedeti cum reactioneaza planta, daca stagneaza simptomele sau daca observati vreo ameliorare. Succes!

    # 156136
    2 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
Ferigi
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
platan-sfaturi-ingrijire
Platan
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
Leandru
Palmieri
Mar
plante-ornamentale-interior-ingrijire
Plante Ornamentale de interior
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos
Gazon - peluze
Nuc
Cires
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
salcie-sfaturi-ingrijire
Salcia
Citrice
ardei-cultivare-ingrijire
Ardei
rodier-sfaturi-ingrijire
Rodier
Orhidee
ceapa-cultivare
Ceapa

Discuție nouă despre

Despre Codiaeum
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 17 discuții despre Codiaeum

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi