Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Flavius B.
   15 iunie 2021
   1 urează frunze verzi

   Codiaeum cu atac de acarieni

   Buna ziua,va rog sa-mi recomandati un tratament pentru croton, de aproape o saptamana are un fel de rugina pe frunze (am atasat cateva fotografii mai jos). Frunzele afectate sunt aspre la pipaire si au un fel de praf foarte fin care ramane pe degete

   Floarea a avut in trecut si paduche lanos, am scapat cu greu de el, folosind tratament achizitionat de la dvs (Mopsilan sau Actara, nu mai retin).

   Multumesc.

   #92346

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 iunie 2021

   Buna ziua, din imaginile atasate, planta prezinta simptome specifice unui atac de acarieni. In acest caz, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecto-acaricid precum Vertimec 1.8 EC (Vertimec 1.8 EC, 10 ml), in doza de 5 ml/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.

   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Intarire Plante (Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile.

   Totodata, pentru a stimula cresterea sanatoasa a plantei, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum Yokosan (Yokosan, 100 ml), aplicat prin udare la radacina.

   Pentru mai multe informatii despre ingrijire croton, puteti accesa articolul nostru (Codiaeum (Croton), informatii si sfaturi de ingrijire).

   #92353
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Codiaeum

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi