Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Carmen Botea
   12 septembrie 2022
   2 urează frunze verzi

   Bougainvillea – sfaturi ingrijire in sezonul rece

   La începutul acestei primăveri am plantat direct în pământ o bougainvillea , neștiind la acel moment ca nu rezista la temperaturi scăzute. Problema este ca s a dezvoltat foarte mult și nu știu ce este mai indicat sa fac. Sa o scot din pamant și sa o pun într un ghiveci sau sa o las în gradina și sa o acopăr. Ce ma sfătuiți sa fac? Este sensibila la transplantare din gradina în ghiveci ? Dacă o protejez cu frunze uscate și folie speciala sunt șanse sa reziste afara ? Mulțumesc mult!

   # 140936

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 septembrie 2022

   Buna ziua. Intr-adevar, aceste specii nu sunt rezistente la temperaturi scazute, totusi nu se poate preciza cu exactitate cum se va dezvolta pe timpul iernii sau in urma procesului de transplantare din gradina in ghiveci. Daca se doreste mentinerea plantei in gradina, pentru protejarea radacinilor pe timpul iernii puteti avea in vederea protejarea prin acoperire cu agrotextil/ folie microporoasa anti-inghet.
   Totodata, daca se doreste transplantarea in ghiveci, trebuie mentionat faptul ca acest proces poate produce un stres suplimentar plantei (ex: sistemul radicular poate fi vatamat in timpul transplantarii), insa daca se doreste, se recomanda alegerea unui ghiveci voluminos, cu diametrul si adancimea proportionale cu sistemul radicular al plantei, cu gauri de drenaj mari, care sa permita scurgerea usoara a apei. In plus, puteti avea in vedere utilizarea unui substrat special, precum: Substrat pentru plante de camera, 20 litri. Pentru mai multe informatii si sfaturi despre ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Bougainvillea, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 141081
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bougainvillea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi