Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ana Maria
   11 august 2023
   5 urează frunze verzi

   Bougainvillea, ingalbenirea si caderea frunzelor

   Buna seara,

   Am fost plecata o saptamana in concediu si planta mea (floare de hartie) pare sa fie in suferinta.
   Primul lucru pe care l-am observat : frunzele lasate in jos, si ulterior in fiecare zi se ingalbeneste cate una si cade.

   As vrea sa stiu preventiv cum o pot ajuta. Poate din cauza faptului ca a fost prea cald in casa si prea multa lumina?
   Initial am pus un sistem de udare luat din JUMBO, dar nu a functionat sa dreneze apa…

   Ideea este ca ea ,,cerea,, in mod obsnuit apa la 1-2 zile… adica se lasau frunzele in jos daca nu tineam ritmul cu udarea. Ma gandesc ca acesta a fost motivul. Dvs ce ma sfatuiti sa fac?

   Oare sa o mut in alt ghiveci mai mare? In prezent este pusa intr-un recipient din plastic care probabil se incalzeste un pic cam tare.

   Gasiti mai jos 3 poze atasate. Frunzele cazute le-am aruncat…

   Cu stima si multumiri,
   Astept raspuns

   Toate cele bune!

   # 181149

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   14 august 2023

   Buna ziua. Per ansamblu, aspectul plantei este unul obisnuit, cu simptome usoare de depreciere. Deprecierea usoara a putut interveni in urma unui cumul de factori abiotici, precum udarea necorespunzatoare, temperaturile foarte ridicate sau oscilatia temperaturilor, umiditatea scazuta a aerului, lipsa fertilizarii si altele, in functie de caz. Se recomanda indepartarea regulata a frunzelor afectate. Pentru sprijinirea plantei in depasirea perioadei de stres suferite, este indicata ingrijirea corespunzatoare a acesteia, conform recomandarilor detaliate din articolul nostru: Bougainvillea, informatii si sfaturi de ingrijire. Pentru a stimula refacerea frunzisului si a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se poate aplica un ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar, 100 ml, prin pulverizare foliara, conform recomandarilor din descrierea produsului. Se pot efectua doua-trei tratamente la un interval de minimum 14 zile intre ele.
   In plus, in vederea cresterii sanatoase si a inflorii abundente pe viitor, pe parcursul sezonului de vegetatie (pana in luna septembrie) se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori, precum Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml, prin udare la radacina, cu respectarea instructiunilor din descrierea produsului.
   In ceea ce priveste transplantarea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca aceasta operatiune poate provoca stres suplimentar plantei. De aceea, se recomanda efectuarea transplantarii dupa ce planta prezinta semne de imbunatatire a starii si preferabil in primavara, respectandu-se totodata recomandarile generale privind transplantarea: Transplantarea plantelor decorative de interior. La transplantare se recomanda utilizarea unui substrat potrivit (ex. Substrat Universal Promo Garden, 20 litri), iar pentru stimularea extinderii radacinilor, imediat dupa transplantare puteti avea in vedere administrarea prin udare a unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului si sprijina dezvoltarea sistemului radicular, precum AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform indicatiilor de pe eticheta.
   Avand in vedere starea actuala a plantei din imagini si aspectele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor.

   # 181241
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bougainvillea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi