Spathiphyllum

Spathiphyllum este o planta decorativa originara din zonele tropicale ale Americii. Are floarea formata dintr-o spata si un spadice. Spata este de culoare alba, spaticele galben, iar frunzele de un verde stralucitor, sunt prelungite, gofrate si ondulate pe margini.
 • Acest forum are 5 subiecte, 27 de răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 3 iulie 2015 la 14:16 de Mariana Bogdan.
Vizualizare 8 subiecte - 1 la 8 (din 8 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Mariana Bogdan
  25 octombrie 2021
  Am o planta Spathiphyllum si de aproximativ o luna au inceput sa se usuce frunzele. O ud la 3-4 zile, are lumina indirecta Ce sa fac?
  1
  2
  Voicu Diana
  10 octombrie 2021
  Buna ziua. Am achizitionat recent un spathipyllum si a inceput o data pe saptamana sa i se ingalbeneasca cate o frunza si sa apara pete maronii la varf, pe margine sau chiar in interiorul frunzei. Puverizez planta o data la 2 zile si ud cam la 3 zile., cand pamantul este reavan. Nu stiu care este problema si nu as vrea sa ii pierd toate frunzele. Ma puteti ajuta cu un sfat?
  0
  1
  Mihaela
  21 septembrie 2021
  Am un ghiveci mare (în apartament) cu Crinul păcii. Îi merge foarte bine, în primăvară l-am transplantat, dar, de vreo lună periodic, găsesc pe podea, sub pervazul unde este ghiveciul, niște viermi, niște râme, ca niște sârmulițe subțiri. Sunt moarte, pot să le strâng ușor, însă mă deranjează. Pe marginea ghiveciului și pe pervaz sunt ușoare urme de pământ. Ce mă sfătuiți să fac? Cred că prima soluție ar fi să schimb pământul, însă aș prefera un tratament pentru că ghiveciul e mare și greu de manipulat. Mulțumesc!
  0
  1
  Crina
  15 februarie 2021
  Buna ziua! Al meu Crin al pacii gazduieste niste mici insecte, multe mici insecte care arata ca niste capuse si misuna in tot substratul. Gasiti atasat doua imagini marite cu doua personaje pe care am putu sa le surprind. M-ar ajuta o denumire a acestor indivizi si un tratament, in special daca exista si unul mai naturist. Multumesc frumos!
  0
  1
  CARMEN
  5 ianuarie 2021
  Buna ziua Am aceeasi problema din mesajul anterior numai ca eu nu am udat atat de des la nivelul substratului. In schimb, am pulverizat in aer deasupra plantei pentru ca aerul din camera fiind uscat atunci varful frunzelor se usuca si devine casant. Acelasi lucru se intampla si la dracena pe care o pulverizez chiar in mod direct cu apa si nu se supara. Numai ca dracena nu are flori. Ce pot face pe viitor la spathiphillum? Trebuie sa acopar florile cand pulverizez? Ele par sa fie foarte sensibile la excesul de umezeala. Sau mai bine sa sterg doar frunzele cu o carpa umeda? Va multumesc.
  0
  13
  Bogdan
  25 iunie 2020
  Buna ziua, am si eu o problema cu un Spathiphyllum. De cateva zile au inceput sa i se inegreasca florile pe rand. Planta este amplasata pe un corp de mobila undeva la 180cm inaltime fara a avea lumina directa , doar indirecta. de aproximativ 10 Lux ca intensitate. Temperatura este ~24 grade noaptea si ~26 grade ziua. Umiditatea este constant in jurul valorii de 75% . Nu am efectuat tratamente pe ea , doar am udat-o odata la 2 zile. de cand am cumparat-o. O am de aproximativ o luna de la Lidle. Florile au inceput sa se inegreasca cam de o saptamana. Am pus si o poza in care verific umiditatea pamantului. Nu observ daunatori sau mucegai.
  0
  3
  Bianca
  23 noiembrie 2018
  Bună, am o spathiphyllum de 2 ani, nu mai înflorește deloc, are lumina, mereu are frunze noi. Ce îmi recomandați? Frunzele sunt destul de mici. Vad ca în magazin sunt foarte verzi și frunzele foarte mari.
  0
  9
Vizualizare 8 subiecte - 1 la 8 (din 8 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Spathiphyllum

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec