Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Olguta
   9 februarie 2024
   2 urează frunze verzi

   Spathiphyllum, pete negre pe frunze

   Bună ziua, planta mea arată așa ,am încercat tot ce am putut și am încercat tot ce am găsit pe internet dar nimic, iarna aceasta și-a pus rău amprenta pe ea.
   Aveți cumva sfaturi ce aș putea să facă îmi e tare dragă
   Iar cea mică încearcă mereu să facă frunze noi dar se usucă imediat

   # 205096

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   9 februarie 2024

   Buna ziua! Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare, atat cu planta in ansamblu, cat si cu portiunile afectate. De asemena, va rugam sa ne specificati, daca observati panze fine, alte depuneri sau daunatori si sa specificati modul de ingrijire a plantei (cat si cum udati, cat de des fertilizati, ce tip de substrat folositi, daca ghiveciul are sau nu orificii de drenaj si alte informatii ce pot fi relevante).

   # 205104
   0 urează frunze verzi
  • Olguta
   9 februarie 2024

   Planta nu are nici un dăunător sau depuneri,o ud odată pe săptămână, dar înainte mă uit dacă solul este puțin deasupra uscat,ghiveciul are orificii de fertilizat am fertilizat-o ultima dată in vară și am făcut repaus pentru iarnă, ma gândeam să încep deja să o fertilizez zilele aceasta pentru ca vine deja primăvara, substratul l-am luat pentru planta specific și are și substrat de drenaj.

   # 205111
   1 urează frunze verzi
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   9 februarie 2024

   Deprecierea plantei poate fi cauzata de mai multi factori precum udarea incorecta, umiditatea scazuta a aerului sau o posibila carenta de nutrienti.
   Avand in vedere ca planta se afla intr-un ghiveci destul de mare, udarea trebuie facuta moderat, dar cu o cantitate suficienta de apa, astfel incat substratul sa fie reavan. De asemenea, apa folosita nu trebuie sa fie direct de la robinet, de aceea, se recomanda ca apa folosita pentru udare sa fie lasata cel putin 24 de ore intr-un vas/recipient. Un alt factor important este umiditatea aerului, de aceea, se recomanda folosirea unui umidificator. O alta metoda pentru cresterea umiditatii este folosirea unei tavi cu pietris. Tava se va umple cu pietris, peste care se toarna o cantitate suficienta de apa, astfel incat pietrisul sa fie acoperit. Apoi, se asaza peste pietris o farfurioara rasturnata, iar deasupra farfuriei se asaza ghiveciul. Principiul de functionare al acestei metode se bazeaza pe evaporarea apei din tavita.
   In continuare, puteti opta si pentru administrarea unui ingrasamant ce sprijina sanatatea si vitalitatea plantei precum Vital NT, 250 ml. Mai multe sfaturi si informatii despre ingrijire puteti gasi in articolul nostru: Spathiphyllum, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 205144
   0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Spathiphyllum-ingrijire-sfaturi
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Spathiphyllum

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi