Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mihaela
   24 ianuarie 2023
   5 urează frunze verzi

   Spathiphyllum, frunze tinere care se ingalbenesc

   Am cumparat recent aceasta floare si am mutat-o intr-un ghiveci mai mare cu pamant proaspat. E asezata in camera, putin mai departe de geam, deci cam in semiumbra. Cand am luat-o, avea mai multe flori, care intre timp s-au uscat si le-am taiat. Ma ingrijoreaza frunzele tinere care se ingalbenesc, si nu stiu care ar putea fi cauza. Am udat-o moderat, cam o data pe sapt, pamantul era inca umed. Am pulverizat apa pe frunze pt ca aerul e cam uscat in camera. Care poate fi cauza ingalbenirii si ce pot face/remedia? Multumesc!

   #151277

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 ianuarie 2023

   Buna ziua. Daca nu observati prezenta daunatorilor sau simptome de afectiune (depuneri, pete, orificii etc.), cel mai probabil deprecierea plantei a fost cauzata de unul sau mai multi factori de mediu sau de ingrijire, precum: udare incorecta, drenaj necorespunzator, calitatea apei, fluctuatii de temperatura, probleme nutritive, stresul suferit in urma transplantarii etc.
   In acest caz, se recomanda indepartarea frunzelor ingalbenite (intrucat nu isi vor mai reveni), mentinerea constanta a conditiilor de mediu din incinta si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice, respectiv pulverizarea regulata a frunzelor cu apa sau asezarea ghiveciului pe un strat de pietre permanent umede. Udarea acestei specii de plante trebuie realizata moderat, atunci cand stratul superficial al substratului este usor uscat, cu cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie complet impregnat. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid substratul atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 minute, pentru a permite saturarea completa a substratului. Daca folositi apa de la robinet, lasati in prealabil apa intr-un vas deschis timp de 24 de ore. Pentru mai multe informatii in acest sens, va rugam sa consultati si articolul nostru: Spathiphyllum, informatii si sfaturi de ingrijire.
   Mai mult decat atat, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant natural, care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinii si acomodarea cu noile conditii, marind totodata rezistenta plantei la factorii de stres: AMN BonaVita, 500 ml. Se aplica prin udare la radacina, in doza de 50 ml/10 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile intre ele.

   #151355
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Spathiphyllum-ingrijire-sfaturi
Decorative de interior
Spathiphyllum

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi