Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Georgiana C.
   12 ianuarie 2021
   1 urează frunze verzi

   Vita de vie atacata de putregaiul cenusiu si mana

   Vă solicit consultație pentru o problemă gravă ce afectează în fiecare an vița noastră de vie, care este atacată de putregaiul cenușiu și mană.
   Tratamentele facute:
   – În perioada iarnă- primăvară tratament pe baza de Cu, urmată de cel cu mospilan oil;
   – 1 mai envidor + shavit;
   – 7 mai curatare vita de vie mănată;
   – 16 mai Acrobat MZ + Cropmax;
   – 1 iunie câteva vițe au fost atacate de păianjenul galicol și nu am putut face tratamentul pt că erau înflorite. Am îndepărtat frunzele bolnave;
   – 27 iunie tratament după înflorit cu vertimec + Curzate F + Universalis;
   – 14 iulie a apărut putregaiul cenușiu tratamentul a fost Switch + Equation pro + Vertimec;
   – 29 iulie Teodor + Curzate F;
   – 21 august Switch + Equatiop pro.
   Concluzie: nu am reușit să combat putregaiul cenușiu.
   De aceea apelez la dvs. Tratamentul nu a fost eficient. Probabil trebuia să aplic tratamentul împotriva putregaiului cenușiu înainte de înflorit și să folosesc alte pesticide.

   #75249

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 ianuarie 2021

   Buna ziua,
   Impotriva putregaiului cenusiu sunt necesare o serie de masuri de prevenire si combatere. Astfel, ca masuri de prevenire, se recomanda strangerea si arderea resturilor vegetale, dupa recoltare, combaterea daunatorilor/bolilor care pot provoca rani pe fructe sau pot determina craparea acestora (de exemplu: fainare), deoarece ranile pot deveni porti de intrare pentru agentul patogen, respectarea masurilor de intretinere a vitei de vie (efectuarea taierilor in uscat, efectuarea lucrarilor in verde, legarea si dirijarea lastarilor etc.) pentru a permite o buna circulatie a aerului in interiorul tufei, recoltarea timpurie a vitei de vie in toamnele ploioase si calde, iar pe viitor, puteti avea in vedere cultivarea soiurilor de vita de vie rezistente la atacul acestei boli.

   Momentan, avand in vedere perioada in care ne aflam, pentru controlul bolilor si daunatorilor care pot ierna pe scoarta, este recomandata efectuarea tratamentelor specifice repausului vegetativ, cu fungicide cuprice si ulei horticol (Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru). De asemenea, este indicata aplicarea tratamentelor preventive din vegetatie, in functie de fenofaza. Pentru alegerea produselor potrivite, puteti consulta urmatoarea schema de tratament la vita de vie (Vita de vie - Program de tratamente). Este importanta efectuarea tratamentelor periodice, an de an, pentru a reduce treptat rezerva de boli si daunatori din cultura respectiva.

   #75250
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mana-solutii-tratamente
Bolile plantelor
Mana

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi