Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Adi
      2 septembrie 2020
      1 urează frunze verzi

      Sfaturi îngrijire Palmier Washingtonia

      Buna ziua,
      De curând am cumpărat un palmier Washingtonia și aveam nevoie de câteva sfaturi de îngrijire plus creștere. Din păcate, palmierul are câteva frunze uscate și are părți “ațoase” și nu știu dacă este normal și ce ar fi de făcut in cazul acesta. In plus, as vrea sa ii schimb ghiveciul, rădăcinile ies prin ghiveciul lui original, este in regula sa-i schimb ghiveciul in aceasta perioada? Dacă da, ce timp de pământ/îngrășământul sa folosesc? Va mulțumesc mult!
      Dacă aveți și alte sfaturi/recomandări le aștept cu mare drag.

      # 63467

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 septembrie 2020

      Buna ziua, uscarea frunzelor de la baza palmierului reprezinta, in general, un proces natural, prin care acestia cresc si isi dezvolta trunchiul. Daca ati eliminat deja frunzele uscate, puteti aplica preventiv, impotriva bolilor, un fungicid precum Dithane M 45 (Dithane M 45, 20 g ), prin pulverizare pe frunze, in doza de 2 g/1 litru de apa. Ulterior, la 10-12 zile dupa aplicarea fungicidului, este indicat sa ii aplicati un ingrasamant ca si Biplantol Vital NT (https://www.botanistii.ro/bioplant-naturverfahren-ingrasamant-biplantol-vital-nt-250-ml.html ). Se dizolva 20 ml Biplantol Vital NT in 1 litru apa pentru aplicare foliara (pulverizare pe frunze). Se aplica la interval de 14 zile – 28 de zile.
      Pentru informatii detaliate despre ingrijirea palmierilor (udare, fertilizare, amplasare etc.), accesati linkul catre articolul nostru: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire .
      In articolul de pe blog sunt prezentate majoritatea speciilor de palmieri comercializate si intalnite ca plante ornamentale. In general, fiind originari din zonele cu climat tropical, cerintele palmierilor privind factorii de mediu (temperatura, umiditate atmosferica, substrat, ingrasamant etc.) nu difera considerabil de la o specie la alta. Asemeni speciilor prezentate in articol, palmierului dumneavoastra (Washingtonia), pentru o ingrijire corespunzatoare, va trebui sa ii asigurati un mediu cat mai similar cu cel natural. Astfel, cel mai indicat este sa il amplasati intr-un spatiu luminos (insa nu in soare direct), sa il udati moderat (cand observati ca substratul se usuca in primii centimetri de la suprafata) si sa ii pulverizati regulat frunzisul cu apa (pentru a asigura o umiditate atmosferica asemanatoare cu cea din zonele tropicale).
      Este foarte important ca acesta sa aiba parte de un ghiveci corespunzator, un substrat potrivit si sa i se administreze ingrasaminte, deoarece, cu timpul, daca nu faceti acest lucru, rezerva de elemente nutritive se epuizeaza.
      Daca nu l-ati transplantat, alegeti un ghiveci cu aproximativ 4-6 cm mai mare in diametru decat cel actual si utilizati un substrat special pentru palmieri precum cel de la Agro (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri ).
      Mai multe detalii despre transplantare plantelor decorative gasiti aici: Transplantarea plantelor decorative de interior

      # 63469
      0 urează frunze verzi
    • Leondraliu Adrian
      24 septembrie 2020

      Buna dimineața,
      Va mulțumesc pentru răspuns.
      Am un arbore pachira care are o ramura care da semne de o boala (cred), iar toate frunzele de pe acea ramura dau semne de uscare. Ce ar trebui sa fac in situația asta? Cum ar trebui sa procedez? Va mulțumesc!

      # 63470
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 septembrie 2020

      Buna ziua, Asemenea simptome pot fi provocate si de factori precum umiditatea excesiva, compactarea substratului, drenajul slab, ce pot bloca procesele de absorbtie in anumite portiuni ale radacinii. De aceea, trebuie sa stiti ca este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar substratul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      Este indicat sa eliminati ce este uscat, apoi sa aplicati un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda aplicarea a doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele. La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa.
      Pentru informatii detaliate despre ingrijirea palmierilor (udare, fertilizare, amplasare etc.), accesati linkul catre articolul nostru: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire .

      # 63474
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi