Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cristian Patrinoiu
   13 mai 2023
   2 urează frunze verzi

   Salcam – nu a infrunzit, dar tesutul este verde

   Buna ziua,

   Salcâmul din curtea noastră încă nu a infrunzit pana la aceasta data. Anul trecut la aceeași data era plin de frunze, acum nici măcar un semn de așa ceva. Crengile au mai crescut, pare ca are niște mugurași dar cam atât.
   Am rupt câteva crenguțe și sunt verzi in interior.
   Am atasat poze cu el anul trecut fata de acum și cu crenguțele rupte?
   Credeți ca mai înverzeste sau sa ma gandesc sa îl scot?
   Ce îmi recomandați?

   Multumesc!

   # 165144

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 mai 2023

   Buna ziua. Infrunzirea arborilor poate avea loc primavara mai devreme sau mai tarziu, in functie de inzestrarea genetica a fiecarui exemplar si de conditiile de mediu a fiecarei zone in parte. In general, formarea mugurilor are loc in toamna sezonului precedent de vegetatie, iar infrunzirea are la baza elementele nutritive asimilate si depozitate in aceeasi perioada (astfel fiind esentiala ingrijirea si fertilizarea adecata pe toata perioada anului).
   In cazul in care tesutul este verde si ati observat muguri viabili, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a salcamului (Salcam, informatii si sfaturi de ingrijire) si asteptarea momentului aparitiei catorva frunze. Evolutia plantei pe viitor nu poate fi precizata, insa in cazul in care observati aparitia unor frunze, se recomanda fertilizarea salcamului. Astfel, pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei plantei, este indicata administrarea unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml sau Recharge, 250 g sau Activator Organic pentru Sol, 350 ml, conform instructiunilor de pe eticheta fiecarui produs in parte. In plus, dupa aparitia frunzelor noi puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a speciilor ornamentale: AMN Optiferrum, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului – pe cat posibil, avand in vedere dimensiunea arborelui.

   # 165402
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

salcam-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Salcam

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi