Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Laura
      7 iunie 2023
      3 urează frunze verzi

      Salcam: frunze uscate

      Buna ziua!
      De câteva zile,am observat ca frunzele salcâmului roz se usucă.A înflorit foarte frumos și totul a fost Ok pana acum câteva zile.Vremea a fost când cu ploi când cu vânt.
      Ce pot sa fac sa îl salvez?

      #170135

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 iunie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta in cauza: momentul plantarii, conditiile de mediu din zona in care va aflati (temperaturi, umiditate, sol, lumina, precipitatii), modul in care se realizeaza udarea (intervale de timp, cantitate de apa utilizata la o udare), daca au fost modificari in zona aferenta (santier, substante scurse, etc.), precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca observati prezenta unor simptome specifice atacului unor daunatori sau alte pete delimitate, orificii, excrescente, depuneri, scurgeri, decolorari sau altele.

      #170590
      0 urează frunze verzi
      • Laura Radulescu
        9 iunie 2023

        Buna ziua!
        A fost salcam la ghiveci și a fost transplantat anul trecut.Primele doua poze sunt făcute astăzi.Sunt lăstari noi.A treia poza este acum trei săptămâni.Astăzi am îndepărtat frunzele uscate.
        Beneficiază de soare aproape toată ziua.A fost udat foarte rar primăvara aceasta, deoarece a plouat aproape zilnic.Sunt intr-o zona de deal plină de salcâmi (plini de frunze )și terenul estein panta.Pământul nu tine apa chiar dacă ploua mult.
        In primăvara am pus micorize la rădăcina.

        #170624
        0 urează frunze verzi
        • Laura Radulescu
          9 iunie 2023

          Ieri am stropit cu amestec de:Mospilan,Chorus 50,Atonic și Decis.Acum am observat pe lăstarii noi care apar in partea de jos a tulpinii, niște paraziți negrii.
          Mulțumesc pentru răspuns.

          #170639
          0 urează frunze verzi
          • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
            12 iunie 2023

            Buna ziua. In cazul acesta deprecierea a putut interveni in urma unui cumul de factori biotici si abiotici, dintre care se aminteste stresul suferit la transport si manipulare, respectiv la schimbarea conditiilor de mediu si la plantare, posibil lumina insuficienta sau excesiva (in functie de amplasamentul initial si actual), udarea necorespunzatoare, conditiile climatice nefavorabile, oscilatiile de temperatura, aparitia unor carente nutritive), instalarea unor agenti fitopatogeni, etc., in functie de caz. Este cunoscut faptul ca sansa de prindere a puietilor este mai redus in cazul exemplarelor de dimensiuni mari. In general, formarea mugurilor are loc in toamna sezonului precedent de vegetatie, iar infrunzirea are la baza elementele nutritive asimilate si depozitate in aceeasi perioada (aparitia frunzelor nu poate fi corelata cu prinderea puietului plantat in toamna anului precedent).
            In plus, pe frunze se observa prezenta unor daunatori, cel mai probabil afide (Afide (paduchii de plante) - identificare si combatere). Pentru combatere, avand in vedere tratamentul deja efectuat cu amestecul mentionat de produse, se recomanda efectuarea unui tratament cu Deltasap 2.5 EC, 5 ml (in doza de 5 ml/ 7 L apa). Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este indicat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L de apa cu insecticid. Pulverizati solutiile cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe frunze, cat si pe tulpina si ramuri. Daca se dovedeste a fi necesar, tratamentul poate fi repetat la un uinterval de 7-10 zile.
            In plus, pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei plantelor, puteti avea in vedere administrarea regulata, prin udare la radacina, a unui ingrasamant special formulat in acest scop, precum AMN Nordalge, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta.
            De asemenea, se poate aplica foliar un ingrasamant ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, sprijina rezistenta plantlor la boli si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, avand efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime, precum Terra-Sorb Foliar, 250 ml sau AMN Optiferrum, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produselor. Prima aplicare a ingrasamantului foliar se recomanda a fi efectuata la 7-10 zile de la finalizarea tratamentelor foliare cu insecticide. Pe viitor, pentru asigurarea cresterii sanatoase a plantelor ornamentale, puteti avea in vedere planul de fertilizare orientativ: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali. Este importanta respectarea intervalelor de actiune ale produselor utilizate: acestea se aplica in asa fel incat intervalul de actiune al insecticidelor, al fungicidelor si al ingrasamintelor cu acelasi mod de administrare (foliar sau la nivelul solului) sa nu se suprapuna. In continuare, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a plantei, conform celor descrise in articolul nostru: Salcam, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere starea actuala a salcamului, plantarea la dimensiuni mari si cele mentionate, evolutia pe viitor al acestuia nu poate fi precizata.
            Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, in general este indicata aplicarea individuala a produselor de protectia plantelor (sau eventual reducerea la minimum a numarului de componente din amestec).

            #171236
            0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

salcam-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Salcam

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi