Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Sandor Robert
   19 octombrie 2022
   2 urează frunze verzi

   Prunus Laurocerasus frunze ingalbenite

   Buna ziua,
   Am plantat in curte 49 bucati si de pe atunci unele plante aveau gauri si frunze rasucite. De la plantare au trecut 30 zile si aproape fiecare planta are 2-3 frunze galbene si gaurite. Am urmarit evolutia frunzelor gaurite,acestea se ingalbenesc.
   Au fost udate de 2 ori,sambata vor fi udate din nou,vazand ca solul este uscat la baza plantei.
   Am comandat in aceasta seara de la dumneavoastra ingrasamantul lichid AMN Nordalge insa nu am inteles cum trebuie aplicat. Pe frunze sau la baza plantei? Daca la baza plantei in ce cantitate?
   Va multumesc pentru eventualul raspuns.

   #145024

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 octombrie 2022

   Buna ziua. Per ansamblu arbustii arata bine, iar usoarele simptome observate au fost cauzate cel mai probabil de un cumul de factori abiotici, precum: umiditatea ridicata, persistenta la nivelul solului (mentinuta de folia respectiva), drenaj slab, variatii de temperatura, udarea necorespunzatoare, proprietatile solului neadecvate, lipsa fertilizarii, etc. De moment, se recomanda inlaturarea foliei din jurul plantelor, afanarea solului, pastrarea unei portiuni de teren fara vegetatie sau diverse obiecte. Totodata, se recomanda eliminarea frunzelor afectate, iar pentru stimularea dezvoltarii optime a radacinilor si, implicit, marirea rezistentei plantelor la factorii de stres, se recomanda administrarea ingrasamantului achizitionat, si anume: AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, in doza de 20-30 ml/ 10 l apa, conform instructiunilor de pe eticheta. In continuare, este indicata respectarea conditiilor specifice de ingrijire, detaliate in articolul: Prunus laurocerasus, sfaturi, ingrijire, cultivare.

   #145098
   0 urează frunze verzi
   • Sandor Robert
    15 martie 2023

    Buna!
    As mai avea o intrebare,va rog.
    Ce cantitate trebuie aplicata din cei 10 l preparati per planta? Ca nu prea inteleg. 🙂Ca am cautat peste tot aceasta informatie si n-am gasit nimic.
    Probabil imi scapa ceva sau nu ma duce mintea 🙂

    #156816
    0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     15 martie 2023

     Buna ziua. Nu se poate preciza un volum exact de solutie per planta, insa este indicat sa administrati plantei o cantitate egala cu cea utilizata in mod normal la o udare cu apa (astfel incat sa se infiltreze in sol si sa nu balteasca).

     #156831
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Laurocires

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi