Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Caciur Andreea
   18 aprilie 2024
   6 urează frunze verzi

   Laurocires, frunze cazute la putin timp dupa plantare

   Bună ziua ,

   Am plantat în luna martie 40 de buc de laur englezesc și au început să cadă frunzele .
   Furnizorul de la care i-am achiziționat a spus ca e ceva normal și vor da alte frunze însă mi se pare ca arată foarte rău . Las mai jos câteva imagini . Mă puteți ajuta vă rog ?

   # 221369

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   18 aprilie 2024

   Buna ziua. Pentru a va ajuta cu recomandari si sfaturi va rugam sa ne comunicati daca la plantare ati administrat ingrasaminte, cat de des ii udati, care sunt conditiile de mediu si daca ati efectuat tratamente.

   # 221403
   1 urează frunze verzi
   • Caciur Andreea
    18 aprilie 2024

    Mulțumesc , nu am efectuat nici un tratament și nici nu am folosit nimic la plantare ( așa ne-a comunicat domnul de la care i-am achizitiniat )
    De udat ii udam odata la doua zile daca nu ploua .

    # 221461
    0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     19 aprilie 2024

     Buna ziua. In cazul acesta, deprecierea poate fi corelata cu un cumul de factori, dintre care se evidentiaza stresul suferit la plantare, proprietatile neadecvate ale solului, lipsa fertilizarii echilibrate, umiditatea ridicata si constanta a solului, instalarea unor agenti patogeni etc., in functie de caz. Unele simptome se aseamana cu cele produse de diversi agenti fitopatogeni, posibil bacterii sau fungi (pentru o identificare exacta este necesara efectuarea unor analize de laborator). In primul rand, se recomanda eliminarea integrala a frunzelor care prezinta simtpome de depreciere, respectiv adunarea si distrugerea tuturor resturilor cazute la sol. Ulterior, avand in vedere numarul redus de frunze sanatoase ramase pe plante, se recomanda administrarea unor ingrasaminte special formulate pentru stimularea prinderii, precum Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru sau AMN BonaVita, 500 ml sau AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, in doza recomandata in descrierea produsului ales.
     In continuare, se recomanda asigurarea conditiilor optime de mediu si de ingrijire (Prunus laurocerasus, sfaturi, ingrijire, cultivare). Avand in vedere faptul ca activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la radacina, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. In cazul in care observati aparitia unor frunze noi, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a plantelor: AMN Optiferrum, 500 ml (prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului).
     In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantelor, o perioada, iar in cazul in care apar diverse simptome de depreciere (ex. pete, decolorari delimitate, depuneri, orificii, daunatori, excrescente), va asteptam mesajul insotit de fotografii. Avand in vedere aspectul actual al laurociresilor din fotografii si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestora pe viitor.

     # 221493
     0 urează frunze verzi
     • Ionel
      21 aprilie 2024

      Bună ziua, același lucru l-am pățit și noi, întrebarea mea este nemaiavând nici o frunză, mai au șanse să supraviețuiască? Mulțumesc.

      # 221717
      3 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
       22 aprilie 2024

       Buna ziua. Caderea frunzelor a putut fi cauzata de diversi factori biotici si abiotici (inclusiv stresul suferit la plantare, prezenta unor substante sau saruri nocive in sol, instalarea unor agenti patogeni etc.). Numai pe baza fotografiei atasate nu se poate preciza daca plantele mai au sanse de regenerare sau nu (depinde intr-o mare masura de factorii care au determinat caderea frunzelor).
       In cazul in care considerati ca plantele mai au sanse de regenerare, puteti avea in vedere urmarea recomandarilor oferite in raspunsul anterior.
       Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, se recomanda indepartarea stratului de pietris de la baza plantelor (inclusiv in cazul laurociresilor care prezinta frunzis verde si viguros). Pe viitor, este importanta pastrarea unei portiuni de teren permanent afanat si lipsit de vegetatie/diverse materiale in jurul plantelor, cel putin pe aria raspandirii radacinilor.

       # 221836
       1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
Leandru
busuioc-cultivare-ingrijire
Busuioc
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
liliac-sfaturi-ingrijire
Liliac
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Buruieni Dicotiledonate
Gazon - peluze
iasolie-lamaita-flori-albe
Iasomie (Lamaita)
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
arbusti cultura
Arbusti Fructiferi
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia
Cires
samburoase-semintoase
Samburoase si Semintoase
Mar
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
plante-ornamentale-interior-ingrijire
Plante Ornamentale de interior

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Despre Laurocires
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 149 discuții despre Laurocires

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi