Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Vlad
      5 mai 2021
      1 urează frunze verzi

      plan combatere boli/daunatori si fertilizare plante ornamentale

      Buna ziua,
      Asi dori putin ajuntor pentru a creea un plan de fertizare si prevenire a bolilor pentru intreaga gradina. Aceasta a fost infiintata in aproximativ 2 ani dar majoritatea platarilor de arbusti si copaci au fost facute anul trecut in toamna. Vorbim de o gradina de aproximativ 1000 mp si sunt de la foioase gen stejar, artari etc.., arbusti ornamentali, conifere (molizi argintii, Leylandii, boxusi, trandafiri si altele). Tin sa mentonez ca toti copacii/arbustii sunt ornamentali si chiar daca perioada de plantare este anul trecut in toamna majoritatea sunt copaci mari (3-5 ani +).
      Am inceput in luna Martie si am aplicat Zeama Bordeleza pe toate plantele, la 10 zile am aplicat Dithane, si de atunci la doua saptamani Cropmax pe plante/arbori/arbusti. Iar pe conifer FirFluid. Am doi catei de talie mare din care unul este mascul si din cand in cand acesta isi mai face nevoiele pe Leylandii. Aici au aprut ceva probleme cu maronirea acelor si inegrirea lor dar acum par sa se fi stabilziat dupa cele doua sesiunui de fungicide si FirFluid. Tot in martie am aplicat Hauert Lichid la toti pomii/arbustii si confere.
      Asi dori sa-mi recomandati in plan de combatere a bolilor/daunatorilor si fertilizare pe intregul an cu produse comercializate de dumneavoastra.

      Va multumesc.

      # 87192

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 mai 2021

      Buna ziua. In cazul plantelor ornamentale ca si fungicid preventiv, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda aplicarea Amistar, 250 ml. In cazul coniferelor, in general se recomanda tratamente preventive, alternand fungicide pe baza de cupru (Champ 77 WG, 200 g, Funguran OH 50 WP, 300 g sau Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 500 g), cu fungicide pe baza de mancozeb (Ridomil Gold MZ 68 WG, 250 g sau Dithane M 45, 200 g ). Tratamentele se aplica dupa eliminarea partilor uscate. Avand in vedere ca ati efectuat deja tratamentele preventive, este indicata repetarea acestora, atunci cand veti mai observa simptome. Foliar, pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru a spori rezistenta plantelor la atacul agentilor fitopatogeni si pentru a tine daunatorii la distanta, este indicata adimistrarea regulata a unui ingrasamant precum AMN Fusek, 500 ml in doza de 100 ml/10 L apa. Fir Fluid se aplica in cazul coniferelor. In ceea ce priveste daunatorii este recomandata amplasarea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special. Astfel, veti putea depista un eventual atac din timp si se pot intreprinde tratamenele specifice, in functie de daunatorul prezent.
      Daca ati aplicat ingrasamantul Ingrasamant arbori si arbusti Hauert, 1 litru este indicat sa il aplicati periodic prin udare, pe parcursul periodei de vegetatie, conform specificatiilor din descrierea acestuia, sau puteti opta pentru un ingrasamant granular cu un continut ridicat de materie organica, special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor ornamentale, precum Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg.
      De asemenea, in perioada august-octombrie, se recomanda aplicarea unui ingrasamant cu un continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg. Acesta are rolul de a ajuta plantele sa se pregateasca pentru sezonul rece.

      # 87283
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de Exterior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi