Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Liana
   4 aprilie 2024
   2 urează frunze verzi

   Plante Ornamentale de Exterior, recomandare tratament pentru intretinere

   Buna ziua!

   Anul trecut am tratat iedera de paduchele lanos, la recomandarea dvs, cu Mavrik, Break Thru si Movento.
   Va multumesc mult, tratamentul a fost foarte bun si am reusit sa o salvez.
   AM rugamintea sa ma ajutati acum cu un tratament de intetinere, atat pentru iedera cat si cu un fungicid/insecticid pentru plantele verzi din curet, in general conifere.
   Multumesc

   # 217514

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   4 aprilie 2024

   Buna ziua. Daca nu observati simptome specifice atacului unor daunatori sau a unor boli, de moment, nu se recomanda efectuarea unor tratamente preventive. In general, plantele ornamentale se verifica periodic, tratamentele fiind aplicate doar in cazul in care se observa prezenta unor daunatori sau a unor simptome de boala. Este cunoscut faptul ca agentii fitopatogeni se instaleaza si produc pagube in primul rand in cazul exemplarelor slabite, cu vegetatie precara, avansand catre plantele sanatoase si viguroase numai in cazul inmultirii in masa a acestora (atunci cand nu se iau masuri la debutul atacului si exista suficiente plante gazde pentru daunator/boala). Plantele viguroase care beneficiaza de conditii optime de mediu si de ingrijire sunt rareori afectate de boli sau daunatori. Astfel, se recomanda asigurarea conditiilor optime de vegetatie a plantelor ornamentale. Fertilizarea adecvata a acestora este de asemenea esentiala pentru asigurarea cresterii si dezvoltarii sanatoase: Plan fertilizare Trandafiri si Flori de Gradina si Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi. Astfel, daca nu ati identificat prezenta unor daunatori sau simptome specifice unor boli, pentru a imbunatati fertilitatea, textura si structura solului, precum si pentru a stimula activitatea microbiana de la nivelul acestuia, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant natural, precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml sau Activator de Sol Bio Manna Bodenaktivator, 5 kg, aplicat conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
   De asemenea, pentru plantele conifere si a celor cu frunzis persistent, se recomanda aplicarea regulata a unui ingrasamant foliar care sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml, administrat conform instructiunilor din descrierea produselor.
   De asemenea, pentru prevenirea instalarii si raspandirii bolilor/daunatorilor, este importanta pastrarea unei igiene fitosanitare corespunzatoare in jurul plantelor (ex. indepartarea si distrugerea regulata a materialului vegetal cazut pe sol, pastrarea unei portiuni de teren afanat si lipsit de vegetatie sau diverse materiale in jurul fiecarui exemplar, asigurarea spatiului optim de crestere, mobilizarea usoara a stratului superficial al solului, indepartarea portiunilor de planta uscate si efectuarea taierilor specifice). Stratul ierbos sau materialele asezate la baza plantelor mentin o umiditate constanta si ridicata la nivelul solului, favorizand instalarea agentilor fitopatogeni.
   De asemenea, avand in vedere faptul ca activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea, in cazul plantelor conifere, se recomanda a fi efectuata exclusiv la radacina, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata.

   # 217596
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
busuioc-cultivare-ingrijire
Busuioc
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
liliac-sfaturi-ingrijire
Liliac
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Buruieni Dicotiledonate
Gazon - peluze
iasolie-lamaita-flori-albe
Iasomie (Lamaita)
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
arbusti cultura
Arbusti Fructiferi
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia
Cires
samburoase-semintoase
Samburoase si Semintoase
Mar
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
plante-ornamentale-interior-ingrijire
Plante Ornamentale de interior
Palmieri

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
Despre Plante Ornamentale de Exterior
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 181 discuții despre Plante Ornamentale de Exterior

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi