Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Ciprian
      24 iunie 2020
      0 urează frunze verzi

      Piersic – uscare/rasucire frunze si daunatori

      Buna seara. Piersicul meu este atacat. Spuneti-mi va rog ce il ataca si cu ce sa-l tratez. Multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri!
      1. Cu ce se pot combate insectele din poze in asa fel incat sa fac cat mai putin rau buburuzelor, care se pare ca traiesc in piersic?
      Am urmatoarele insecticide in garaj: Faster. Mospilan, Affirm si Calypso
      2. Ce problema au frunzele si cum le pot trata.

      Multumesc anticipat pentru raspunsuri
      Ciprian

      # 78099

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 iunie 2020

      Buna ziua, piersicul prezinta atac de afide, dar prezinta si simptome de boala fungica. Este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), aplicat prin pulverizare in doza 5 ml/10 l apa sau Teppeki (Teppeki, 1.5 g), aplicat prin pulverizare in doza 1,5 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente la interval de 7-10 zile intre ele, precum si alternarea produselor. Mai exact, daca primul tratament se face cu Mavrik, al doilea se va face dupa 7-10 zile cu Teppeki.
      De asemenea, este indicat sa eliminati frunzele puternic afectate si sa strangeti resturile vegetale rezultate in urma taierilor sau cazute pe sol si sa le ardeti. Intre tratamentele cu insecticid se pot face unu-doua tratamente cu un fungicid precum Score (Score 250 EC, 2 ml ), aplicat prin pulverizare in doza 2 ml/ 10 l apa.
      Este important sa respectati timpul de pauza de la ultimul tratament efectuat pana la recoltare mentionat pe eticheta fiecarui produs.

      Pentru o dezvoltare corespunzatoare a pomilor, este indicat sa aveti in vedere efectuarea tratamentelor din perioada de repaus (Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru), precum si cele preventive. Pentru alegerea tratamentelor potrivite din timpul perioadei de vegetatie, in functie de fenofaza, va rugam sa consultati urmatoarea schema de tratament – samburoase – Specii samburoase – Program de tratamente.

      # 78104
      0 urează frunze verzi
    • Ciprian
      25 iunie 2020

      Buna ziua, multumesc frumos de raspuns.
      1. Ce insecta este in poza atasata?
      2. „Buna ziua, piersicul prezinta atac de afide, dar prezinta si simptome de boala fungica”. Mai exact, despre ce boala fungica este vorba?
      Momentan, am urmatoarele fungicide in garaj: Dithane M-45, Topsin, Aliette 80 WG, Tebustar EW si zeama bordeleza. Poate vre-unul dintre ele sa inlocuiasca fungicidul Score pe care l-ati recomandat?

      Multumesc anticipat
      Ciprian

      # 78105
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 iunie 2020

      Buna ziua, insecta din fotografia atasata pare a fi larva unei specii de buburuza (Coccinella septempunctata). Acestea nu afecteaza plantele, mai ales, sunt pradatori naturali ai unor daunatori, precum afidele.
      De asemenea, este dificila diagnosticarea exacta a bolii in lipsa unor analize de laborator. Din imaginile trimise, se observa simptomele specifice basicarii frunzelor (Taphrina deformans), dar si ciuruirii si patarii frunzelor (Stigmina carpophylla), insa, pentru o analiza amanuntita, cel mai indicat este sa apelati la un laborator de specialitate.
      Dintre fungicidele mentionate, impotriva acestor boli, este omologat la piersic Dithane. Acesta se aplica in doza de 20 g/10 L de apa, prin pulverizare pe frunze. Dupa eliminarea frunzelor afectate, puteti efectua 2-3 tratamente cu acest fungicid, la interval de 7-10 zile.

      # 78107
      0 urează frunze verzi
    • Ciprian
      26 iunie 2020

      Buna dimineata Ela
      Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. O zi minunata

      # 78108
      0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Piersic

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi