Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Teodorescu Georgiana
   3 februarie 2021

   Pete maronii pe frunze

   Cum le pot vindeca frunzele violetelor?

   #81118

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 februarie 2021

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? Cat de des o udati? Cum se realizeaza udarea? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant de curand? Cand au aparut simptomele, mai exact? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

   • Teodorescu Georgiana
    3 februarie 2021

    Temp 23 grade. Puse la geam. Udate in farfuriuta. Umiditate nu stiu. Nu s au folosit tratamente. Nu prezinta daunatori. Simptomele la cea din poza cam de 3 sapt si au si alte 2 sau 3 violete. Sunt puse pe pervarzul geamului

  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 februarie 2021

   De obicei, simptomele prezente sunt cauzate de udarea plantei cu apa rece (aceasta conducand la afectarea radacinilor), atunci cand temperatura din incinta este ridicata. Astfel, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate si udarea plantei cu apa dedurizata, la temperatura camerei sau usor calduta. De asemenea, este important sa nu lasati apa in tavita pentru o perioada indelungata.
   Totodata, trebuie acordata o atentie deosebita si fertilizarii, in vederea formarii bobocilor florali si inflorii, astfel ca, pe parcursul perioadei de vegetatie (primavara-toamna), se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml. Acesta se administreaza impreuna cu apa de udare, respectand o dilutie de 10 ml la 1 litru de apa.
   Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Saintpaulia).

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pete maronii pe frunze Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Violeta de parma

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec