Saintpaulia

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Saintpaulia

Raspandire

Saintpaulia este o planta decorativa prin flori, originara din Muntii Usambara din estul Africii, cunoscuta sub numele de Violeta africana.
Cu o ingrijire corespunzatoare poate produce flori in tot cursul anului. Frunzele sunt rotunde ori in forma de inima, cu partea superioara acoperita cu puf verde, in timp ce partea inferioara este rosie ori verde.
Florile sunt simple ori compuse de culoare alba, roz, mov, violet ori multicolore.

Saintpaulia

Saintpaulia

Saintpaulia

Amplasare

Se aseaza in loc luminos pana la semiumbros, cald.

Ingrijire

Ii place apa, dar se va avea grija ca radacinile sa nu stea in apa. Apa de udare trebuie sa fie la temperatura camerei. Fiind o planta avida de ingrasaminte, se vor administra in tot cursul anului, la interval de 2 saptamani.
Primavara se va replanta in pamant de turba si in ghivece relativ mici. Se inmulteste prin butasi de frunze si prin diviziune. Apa nu trebuie sa stea pe frunze, deoarece acestea pot putrezi. Necesita locuri foarte luminoase in tot cursul anului.
Vara are nevoie de 18-22º C si iarna de cel putin 12º C. Are nevoie de umiditate ridicata.

Saintpaulia

Boli si daunatori

Este sensibila la paduchii testosi si la cei de frunze. O udare excesiva poate provoca putrezirea tulpinilor. Frunzele si florile pot fi infectate cu mucegaiul frunzelor si fainare.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor